NMP Ermelo trapt jubileumjaar af met planten tamme kastanje

Natuur- en MilieuPlatform Ermelo (NMP) bestaat 25 jaar, en dat zal iedereen weten ook! Het jubileumjaar werd vanochtend, zaterdag 9 januari, afgetrapt door voorzitter Gert Schuurman en Jan van Eijsden, wethouder duurzaamheid, met het planten van een tamme kastanje  in de nieuwe energiezuinige wijk Groevenbeek-Noord.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas

Ook Henk Bakker van bouwbedrijf Van Wijnen kreeg een schop in de handen gedrukt om een handje mee te helpen. Voor de officiële planthandeling was eerst een klein feestje gevierd in de modelwoning van de wijk. Bovendien konden belangstellenden een rondleiding krijgen door NMP-leden over energie besparende mogelijkheden.

NMP-Voorzitter Gert Schuurman refereerde in zijn toespraak naar de start van het NMP. “Ik zat met de buurvrouw rond de tafel, en wij kwamen tot de verbazende conclusie dat kinderen nooit meer buiten kwamen.” Met natuurbeleving en milieubewustzijn als speerpunten toog het clubje mensen naar het gemeentehuis waar ze met open armen werden ontvangen door de toenmalige wethouder. Over het eerste wapenfeit; een boom planten bij een school, kreeg de club veel bijval van de gemeente, mits bij alle scholen in Ermelo een boom werd geplant. Wat meteen de start was van de vanaf 1997 jaarlijks gehouden Boomfeestdag onder de vlag van het NMP.

Hoewel Museum Het Pakhuis sinds 2012 de Boomfeestdag verzorgt, toonde Schuurman zich zeer content een dergelijke klus weer voor de rekening te nemen. Vooral omdat bomen dé symbolen van duurzaamheid zijn, een kwalificatie die het NMP hoog in het vaandel heeft staan.

Wethouder Jan van Eijsden feliciteerde namens het college van burgemeester en wethouders het NMP met het zilveren jubileum. Verwijzend naar de groene bolsters van de tamme kastanje: “Blijf vooral die stekeligheid vasthouden naar de gemeente toe en de inwoners van Ermelo.” Voor het NMP vormt dat geen probleem. Niet voor niets profileert de club zich al 25 jaar als de Groene Waakhond van de natuur en het milieu in Ermelo.

Banner Villa Varia

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen