Schoolkinderen ruimen graag zwerfafval op in Ermelo

Foto: Stichting Natuur- en MilieuPlatform (NMP) Ermelo.

Vrijdag 18 september hebben ruim 300 leerlingen van 7 Ermelose scholen zwerfafval opgeruimd, tijdens ‘Ermelo Schoon’, georganiseerd door de Stichting Natuur- en MilieuPlatform (NMP) Ermelo.

Verslag door Stichting Natuur- en MilieuPlatform (NMP) Ermelo

Het mooie weer was een extra stimulans om erop uit te trekken gewapend met grijper en vuilniszak en op het schoolplein, in de straten en plantsoenen alles wat daar niet thuishoort op te ruimen.

De scholen; De Klokbeker, Sterrenschool Ermelo, Chr. College Groevenbeek, Margrietschool, Speulderbrink, Ireneschool en De Goede Herderschool hadden er allen een project van gemaakt. De leerlingen waren al op de hoogte van het nut van deze actie dat niet alleen de rommel opruimt maar dat je er ook dierenlevens mee redt.

De start op iedere school werd gegeven door iemand van het team ‘Ermelo Schoon’;  Marian Volgenant, Arjen van de Nadort of Bernadette Vrijling met een kleine test van de inmiddels verworven kennis van de leerlingen over zwerfafval. Er ontstond leuke interactie. Bij de Sterrenschool Ermelo heeft wethouder J. van Eijsden met kennis van zaken een toespraakje gehouden waarna iedereen enthousiast aan het ruimen sloeg.

Alle kinderen vonden het leuk om zwerfafval op te ruimen. De 27 kinderen van de Margrietschool hebben bijvoorbeeld in totaal 4 volle vuilniszakken zwerfvuil opgehaald. Soms kruipend onder het struikgewas, want daar blijft natuurlijk veel liggen. De Ireneschool deed mee met 90 kinderen van groep 5 t/m 8. In groepjes gingen zij onder begeleiding van ouders en leerkrachten de straat op.

In totaal zijn er toch wel 25 gevulde zakken zwerfvuil verzameld. Een spatbord met achterlicht was wel de grootste vondst in omvang. En de bodem van een barbecue. Verder natuurlijk de gebruikelijke dingen: blikjes, flesjes, sigarettenpeuken en -pakjes, plastic, verpakkingsmateriaal…..

En een rood-wit paaltje. misschien gesloopt door baldadige……….jongelui? oudjes? ontevreden burgers? en in het struikgewas gesmeten. Het paaltje was inmiddels vervangen door een nieuw exemplaar. Het oude ging als trofee mee naar school en werd beschilderd door een clubje meiden uit de 8e groep.

Ieder kind was verbaasd dat er ondanks de opruimactie van de gemeente toch nog zoveel gevonden werd. Alles bij elkaar genomen mogen we spreken van een zeer succesvolle dag, waarbij de dank aan de scholen vanzelfsprekend is, maar zeker ook aan de gemeente die voor de aan- en afvoer van materiaal en afval perfect gezorgd heeft. Chapeau!!

Banner Pitch & Putt

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen