Opbrengst Ermelo in het Vierkant deel 2 naar Jeugdsportfonds

Foto: Grietje-Akke de Haas

Wie was niet onder de indruk van ‘Ermelo in het Vierkant’, het door Jan Garritsen (80) geschreven en samengestelde boek, dat in 2013 het jubileum van de Oudheidkundige Vereniging Ermeloo opluisterde. Deel 2 komt dit jaar nog uit!

Daar worden vast veel Ermeloers blij van. Want juist op herhaaldelijk verzoek ‘klom’ Jan Garritsen opnieuw ‘in de pen’. Net als de eerste uitgave van ‘Ermelo in het Vierkant’ belooft het vervolg een prettig leesbaar boek te zijn met veel historische verhalen, wetenswaardigheden en spraakmakende anekdotes over een vierkant Veluwe rondom Ermelo.

Voordat Garritsen zich met het meeste plezier aan het boek zette dong hij wel een zeer belangrijk voorwaarde af. “Ik was zeker bereid aan het verzoek gehoor te geven mits de opbrengst van het tweede deel ten goede zou komen aan een Ermelo’s goed doel.” Dat wordt het Jeugdsportfonds die sportkansen creëert voor kinderen van 4 tot 18 jaar van financieel minder draagkrachtige ouders . “Ieder Ermelo’s kind ongeacht welke omstandigheden ook moet aan sport kunnen doen. Immers, de fysieke, mentale en sociaal-maatschappelijke ontwikkeling van een kind/tiener is in het bijzonder in deze hedendaagse tijd als zeer belangrijk aan te merken.”

Het streven is dat het boek van 200 pagina’s en 16 illustraties, voor de decemberfeestdagen bij boekhandel Riemer & Walinga aan de Stationsstraat 131 in de winkel ligt. Het boek dient geen enkel commercieel belang omdat het goede doel voorop staat. Garritsen schrijft daarom bedrijven aan met het verzoek de druk van het boek te sponsoren. Want vindt Garritsen, alle Ermelose kinderen moeten lid kunnen worden van een sportvereniging. Het Rabobank Randmeren Stimulerings Fonds Ermelo heeft inmiddels een bijdrage van 1000 euro toegezegd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen