Ermeloers strikken Sir Jupiter voor Fête de la Musique 2015

Foto: Sir Jupiter: Yarmo, Troy en Kwint Mackenbach (eigen foto)

Ermeloers Bas en Monique van den Broek hebben de symfonische poprockband Sir Jupiter uit het Franse Hautefort gestrikt voor de 8e editie van Fête de la Musique, het Ermelose muziekfeest dat dit jaar plaatsvindt op zaterdag 20 juni.

Een vakantie in 2013 vormde de aanleiding voor de ontmoeting met de bandleden. Bas en Monique huurden namelijk een huisje in Hautefort, dat eigendom is van Rob en Tanja Mackenbach, een Nederlands stel dat 15 jaar terug met hun gezin naar Frankrijk emigreerde om in de toeristenbranche te werken.

Tijdens een zwoele zomeravond dronken ze een wijntje met de familie waarbij de drie broers Troy, Kwint en Yarmo, inmiddels 19, 21 en 23 jaar oud, de sfeer verhoogden met hun muziek. Erg onder de indruk van hun talent kregen Bas en Monique alles te horen over Sir Jupiter, de band die de broers samen vormen. Erg leuke bijkomstigheid is bovendien dat de band in 2011 optrad bij de Franse versie van Fête de la Musique, hét Feest van de Muziek dat Alike Last in 2008 inspireerde om ook in Ermelo een Fête de la Musique te organiseren.

Om de kosten voor de drie broers zo laag mogelijk te houden logeren ze het weekend van het Ermelose muziekfeest bij Bas en Monique. Artiesten treden immers kosteloos op, een voorwaarde om mee te mogen doen aan het muziekfeest.

De jonge geschiedenis van Sir Jupiter gaat terug tot 2007 als Troy op 11-jarige leeftijd een solo-optreden op de piano geeft op het eindspektakel van school. Hierdoor geïnspireerd beginnen ook zijn twee broers met muziek maken: Kwint op gitaar en Yarmo op keyboard. Ook het inmiddels aangeschafte drumstel wordt door alle drie bespeeld. De band wordt geïnspireerd door groepen als Supertramp, Eagles, Pink Floyd en Coldplay. Vanaf 2010 ligt de focus op het schrijven van eigen nummers en het creëren van een specifiek geluid. De setlist van hun liveoptredens bestaat dan ook uit een mix van zelfgeschreven nummers en eigen-stijl covers, zowel akoestisch als elektrisch. Zie ook www.sirjupiter.com.

Voor alle informatie over Fête de la Musique 2015: ermelosemuziekfeesten.nl

20EN VanPanhuisBouw

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen