Ermelo op de kaart met viering Koningsdag

Ermeloers, maar ook van heinde en ver kwamen veel mensen Koningsdag vieren In Ermelo.

Foto: Grietje-Akke de Haas

Alles zat vandaag, maandag 27 april, dan ook mee; het weer, de  keur aan kleedjes op de markt door heel het centrum afgewisseld met braderie-activiteiten en veel muziek van eigen bodem zoals het Shantykoor Ermeluiden en volkszanger Egbert Dijkhuizen.

Traditioneel maakten kinderen het verschil op de kleedjesmarkt. Met optredens door een eigen instrument te bespelen of een ander talent prominent aan de man/ vouw brengen of het publiek uitdagen met een competitiespel. Ook ouderwetse spellen werden van stal gehaald zoals touwtje trekken nieuwe stijl.

Moeder Els zuchtte lachend terwijl haar dochters Susanne en Rachelle druk in de weer waren met hun moderne versie van een touwtjetrek-spel aan de Stationsstraat ter hoogte van het Raadhuisplein. “We hebben het gisteravond rond tien uur verzonnen. Toen moesten we nog alle cadeautjes inpakken voor het spel.” Hoewel de kleedjesmarkt officieel startte om 10.00 uur was het trio  om 6.30 uur al van de partij. Zij bleken niet de enigen. “Het zat hier toen al bomvol.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen