Frank en Joost lopen Halve Marathon voor KiKa

Foto: Grietje-Akke de Haas

Frank Smeding en Joost Groothuis liepen vandaag, zaterdag 25 april, de Halve Marathon van Ermelo voor KiKa, om geld op te halen voor nieuwe vormen van behandeling tegen kinderkanker.

De achterliggende gedachte is inmiddels bekend. Lizzie, de dochter van Joost kreeg op 4-jarige leeftijd kanker, een verschrikkelijk klap voor het gezin, die hun leven voorgoed veranderde. Zo verschrikkelijk jong nog en dan al 13 maanden lang een ziekenhuis moeten bezoeken voor chemo’s, bestralingen en operaties. Lizzie is nu 8 jaar en het gaat gelukkig goed met haar.

Voor 25% van de kinderen die kanker krijgen is dat echter niet weggelegd. Joost: “De ervaringen van afgelopen jaren hebben mij dermate aangegrepen dat ik wat moet doen. Ik wil dat meer kinderen genezen. Dat percentage moet omhoog. Hoe kan ik daarbij helpen? Door middel van het inzamelen van geld voor KiKa.”

Samen met Frank Smeding, oud-eerste elftal speler van DVS’33 en combinatie-functionaris, ontstond het plan mee te lopen met de marathon van New York en op deze manier KiKa te steunen in hun missie.

Zij hopen veel geld op te halen wat gebruikt kan worden voor onderzoek naar nieuwe vormen van behandeling, naar aanpassing van bestaande behandelvormen en het terugdringen van ‘ late effecten’. Joost en Frank streven naar een bedrag van € 12.000,00.

Voor meer informatie raadpleeg de volgende site: https://www.runforkikamarathon.nl/joost-en-frank en Facebook.

Banner Jansen Elektrotechniek

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen