Geen buitenpodium op Koningsdag bij Bar Twinns

Foto: Facebook Bar Twinns

Bar Twinns aan de Stationsstraat 40 moet het dit jaar op Koningsdag zonder buitenpodium doen. De rechtbank in Arnhem stelde de gemeente Ermelo die geen vergunning verleende, in het gelijk.

Het kort geding diende gisteren, donderdag 23 april, bij de rechtbank in Arnhem. Inzet was de vergunningaanvraag voor het buitenpodium tijdens Koningsdag. De voorzieningenrechter van de rechtbank Gelderland oordeelde dat de gemeente Ermelo aanvragen van bar Twinns om een evenement te mogen organiseren in de openlucht op Koningsdag terecht niet in behandeling heeft genomen, omdat de aanvragen voor de vergunning te laat zijn ingediend. Daarom is er geen vergunning afgegeven voor het plaatsen van een podium buiten de bar.

Op het spoedverzoek dat bar Twinns bij de rechtbank heeft ingediend, oordeelde de voorzieningenrechter dat de gemeente de procedures goed heeft gevolgd. De gemeente heeft bovendien de ondernemers al in een vroeg stadium geïnformeerd over de procedure voor het aanvragen van vergunningen voor activiteiten op Koningsdag. Zie ook reactie gemeente Ermelo.

Bar Twinns reageert via Facebook: “Helaas zijn we er na al die jaren met een buitenpodium dit jaar niet uitgekomen met de gemeente wat betreft een buitenvergunning. Voor alle duidelijkheid is; het dus een feest binnen! Gezien de weersverwachting mag dat de pret niet drukken en maken we er net als andere jaren een knalfeest van!!! Kom op tijd want vol = vol

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen