Huizenmarkt Noordwest Veluwe in de lift

Foto: Vinke Veluwe Makelaars

Woningmarktcijfers Noordwest Veluwe: Prijzen dalen, maar er zijn veel meer woningen verkocht.

Dit blogt Philipine Vinke van Vinke Veluwe Makelaars:

Volgens cijfers van de NVM zijn de aantallen verkochte woningen op de Noordwest Veluwe* behoorlijk aangetrokken: In het vierde kwartaal van 2014 verkochten NVM makelaars in deze regio met elkaar 281 woningen. Dat is 21% meer dan het vorige kwartaal.

De prijzen blijven echter achter: ten opzichte van het vorige kwartaal daalden de prijzen met 4,7%, De grootste prijsdaling was te zien bij de vrijstaande woningen, die daalden met 11,5 procent.

Op jaarbasis stegen de prijzen met 5%. De gemiddelde woningprijs op de Noordwest Veluwe is nu 253.000,– Dat is beduidend hoger dan de gemiddelde woning in Nederland, kopers betaalden daar in het vorige kwartaal 215.000,– voor.

De grootste stijger van het kwartaal zijn de middenwoningen er werden bijna 43% meer middenwoningen verkocht. Philipine Vinke verklaart dit als volgt: “Onder invloed van de lage 10-jaarsrente en het consumentenvertrouwen, zie je de markt vanaf de starterswoning weer aantrekken. Daarnaast hebben veel ouders gebruik gemaakt van de vrijstellingsregeling voor schenkingen. Tot 31 december konden kopers nog met een van belasting vrijgestelde schenking van een ton een huis kopen. Die schenking werd het meest gebruikt om woningstarters te helpen.

Een starterswoning in de regio kost nu gemiddeld 204.000,– euro. Voor een vrijstaand huis betaalden kopers 370.000,– euro.

[adrotate banner=”27″]                [adrotate banner=”39″]

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden