College Groevenbeek Ermelo kweekt ondernemers

Foto: Grietje-Akke de Haas

Welke havo 3 -leerlingen zijn ondernemers in de dop?

Dat test de sectie economie van Christelijk College Groevenbeek met een speciaal project. Waarmee meteen wordt voorgesorteerd op de komst van de Business School. Groevenbeek wil met de Business School leerlingen verbreding aanbieden binnen het vak Management & Organisatie. Tenminste, als de leerlingen er oren naar hebben én geschikt zijn voor het ondernemerschap.

03EN Micro1

Vandaag stond de hele dag het project Microkrediet op het programma in samenwerking met Rabobank Randmeren en het bedrijfsleven. In groepjes van maximaal 5 leerlingen werd er een product of idee bedacht om te gaan verkopen. Ieder groepje kreeg een fictief bedrag van 50 euro om hun product/idee te realiseren en er winst mee te maken. Met onder meer workshops werden de groepjes leerlingen geïnspireerd en geadviseerd door ervaringsdeskundigen Martin Visser, directeur van Visser & Partner Businesscoaching, Bert Franken, directeur van Bert Franken Ontwerp & Realisatie Bram ten Hove, Adviseur Bedrijven bij Rabobank Randmeren en Aletta den Hartog van Rabobank Randmeren.

03EN Micro4

Halverwege de middag liep de spanning flink op toen het moment van de groepspresentaties naderde. Want elke pitch mocht niet langer dan drie minuten duren. Bovendien speelde het wedstrijdelement sommige leerlingen parten. Maximaal tien groepjes gaan door naar de finale en de drie beste groepjes worden uiteindelijk geëerd met een feest en medaille. Daarnaast mogen ze ook nog eens het geld dat zij hebben verdiend bestemmen voor een lokaal goed doel. De beste drie worden beoordeeld op óf beste pitch, meest creatieve idee óf de meeste winst.

Heel veel briljante en ook minder briljante ideeën passeerden de revue, waar de vakkundige jury een hele kluif aan had om te beoordelen. Met de maximaal drie minuten ‘spreektijd’ had geen enkel groepje moeite. Het gros redde het zelfs ruim binnen de gestelde tijd. “Tsja”, zeiden Daphne en Femke die samen met drie andere meiden een telefoonhoesje op de markt wilden brengen, “drie minuten is veel te lang om over een product te praten. Kort en bondig zijn is veel handiger. Bovendien heeft iedereen een mooie powerpoint presentatie gemaakt.”

03EN Micro2

Jurylid Bert Franken roemde de sociale betrokkenheid van veel leerlingen. “Wat erg opvalt met de ideeën en goede doelen is dat ze zich zo ontfermen over de zorg, fantastisch.” Morgen, woensdag 14 januari, publiceert Groevenbeek op haar website welke groepjes doorgaan voor het echte Project Microkrediet. Dit vindt plaats in de periode van 19 januari tot 3 maart.

[adrotate banner=”8″]

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden