Nieuw in Ermelo: Youth Alpha

Foto: Eigen foto

“We hopen dat we met de Youth Alpha cursus kunnen overbrengen dat God van alle jongeren in Ermelo houdt.”

De positieve invloed van God, Jezus en de bijbel ervaren Femke Bolwijn (21) en Bart van der Haar (26) zelf op hun leven. Femke: “Ik heb steeds meer ontdekt dat Jezus een relatie met mij wil en ervaren dat de vriendschap met God veel veranderd heeft in mijn leven. Zo geloof ik dat God mijn oogafwijking heeft genezen. In de kerk is veel voor mijn ogen gebeden. Tot op een moment dat ik mijn ogen opende en het goed was.”

Youth Alpha Ermelo is een beetje te vergelijken met de Alpha-cursus voor volwassenen die belangstellenden laat kennismaken met het christelijk geloof. Youth Alpha is volgens Femke en Bart leerzaam, lekker en leuk. Tijdens de 15 cursusavonden wordt er gezamenlijk gegeten, plezier gemaakt en houden jongeren in de leeftijd van pakweg 16 tot 23 jaar zich bezig met levensvragen als ‘Waarom besta ik’, ‘Wie is Jezus’, tot ‘Wat moet ik met de bijbel’. Daarnaast staan er gezellige zaterdagavond-uitjes op het programma en een gezamenlijk weekendje weg naar de Aalbertshoeve.

Youth Alpha Ermelo is een initiatief van 7 jongeren. Naast Femke en Bart zijn dat: Natasja van de Berg, Lisa Hofman, Pascal van de Berg, Remon Steen en Rosalinde Hordijk. De Youth Alpha cursus vindt elke maandag plaats van 19.00 – 21.30 in gebouw Pinel aan het Raadhuisplein 8-10, met uitzondering van feestdagen en de vakantieperiode. De eerste Youth Alpha cursusavond is op maandag 19 januari. Voor informatie en aanmelden: [email protected]. Zie ook www.youthunited.nl en kies voor Youth Alpha Ermelo. Daarnaast is Youth Alpha Ermelo actief op Facebook. Het team van jongeren krijgt advies van Youth United Harderwijk die al een aantal jaren actief is.

[adrotate banner=”18″]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen