DickBlaft naar Kolonel BD Jan Garritsen’s buitendienst

Columnist Dick Leene vreest dat Jan en sommige van zijn vrienden opnieuw in een diep groen gat vallen.Kolonel BD Jan Garritsen’s buitendienst

Deze week viel mijn oog op een artikel in de krant. Ingestuurd door Jan BD zelf. Sinds de Kolonel Buiten Dienst is (gepensioneerd dus) blijkt hij met een vriendenclub van oud collega’s volop vrijwillig in de buitendienst geklust te hebben op Landgoed Staverden. Soms zoals op bovenstaande foto te zien diep in de sloot maar net zo goed diep in het bos.
De heer Garritsen viel na zijn prachtige loopbaan in het leger even in een gat, maar de vrienden en Het Gelders Landschap vulden dat op met een heuse groene eigen keet in het bos. Ze werkten als paarden, hadden grote pret en verveelden zich geen moment. Negentien jaar lang waren ze bíjna iedere donderdag tot de tanden gewapend met bladblazers, grepen en takkenzagen bij hun keet in de weer. Het Gelders Landschap vond het recentelijk mooi genoeg geweest en heeft de Heren Vrijwilligers flink getrakteerd en bedankt voor hun jarenlange trouwe dienst. 
zticas4vx7hzuzzpbyjck6ebp
Waar ik nu bang voor ben, is dat Jan en sommige van zijn vrienden opnieuw in een diep groen gat vallen. Ik stel daarom voor dat de Gemeente Ermelo razendsnel in dit gat springt en de Heren een vervangende groene keet aanbiedt, vanzelfsprekend voorzien van een  (rijk gevulde) koelkast en kacheltje als dank voor hun inzet. Als standplaats zijn er voldoende plekken te verzinnen waar nog wat achterstallig onderhoud voorhanden is. De Groevenbeekse heide of bij de Schaapskooi. Misschien de trimbaan bij de Ericalaan of het bos bij de Staringlaan. Volgens mij kan dat Boscollege nog wel een jaar of tien mee. En zo niet, dan richt ik mijn garage gezellig voor ze in want bij mij wordt het blad niet opgehaald helaas. 
dickblaft® exclusief voor ermelo.nieuws.nl & allesvanermelo.nl 
Meer ongevaarlijk geblaf leest u op dickblogt
Dick werd ruim 60 jaar geleden geboren aan de Stationsstraat 82, waar hij nog altijd te vinden is.  Twitterprofiel:  lui&enthousiast, flegma-&fanatiek, superdom&bereslim, lomp&gevoelig, vals&muzikaal.
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen