‘Als de ondernemersvereniging Ermelo het niet doet, doen we het toch zelf!’

Winkelcentrum De Verbinding gooit de handdoek in de ring en houdt met de ‘Dag van De Verbinding’ zijn eigen feestje om het winkelend publiek naar zich toe te lokken.Hoewel nogal wat mensen het met tegenzin in de mond nemen moet het hoge woord er toch maar uit; De Verbinding ontpopt zich als een heus winkelcentrum die de concurrentie aangaat met de winkels in hartje dorp. 

Alle, zegt de Ermelose politiek, goede bedoelingen ten spijt, maar een plek waar je snel je dagelijkse boodschappen doet en weer weg bent, is het simpelweg niet. Een gegeven dat iedereen beter maar kan accepteren. Dat vindt onder meer Henk van Bruggen, directeur van De Zaak van Ermelo. 
Aan de markt overlaten
“Het idee van De Verbinding is bedacht toen de bomen de hemel ingroeiden. De tijden zijn sindsdien veranderd. We kunnen het hier ook niet zomaar platschuiven, dus we moeten proberen met elkaar het beste ervan te maken. Deze dag is ook niet expliciet bedoeld om met de winkels in hartje dorp te concurreren. Wat dat betreft maakt de consument toch een eigen afweging. Wij hier hebben er ook geen problemen mee als er iets in winkelcentrum De Enk wordt georganiseerd. Daar ben je toch ondernemer voor, om van alles te bedenken om de klant te trekken. Dus laten we nu eens ophouden met roepen dat we twee winkelcentra creëren. Laat de politiek ook alsjeblieft niet gaan bepalen wat waar komt, maar het aan de marktwerking overlaten.”
OVE doet hier nooit wat
Daarnaast nemen de winkeliers van De Verbinding samen met de horeca, VVV en vrijwilligers van Molen de Koe en Het Pakhuis zelf het heft in handen omdat de Ondernemersvereniging Ermelo (OVE)  ze in de kou laat staan. “We betalen OVE-contributie, maar er gebeurt hier nooit wat, maar allemaal in het kernwinkelgebied. Dus dan moeten we het zelf maar doen.”
p6i6gw3ndifldwqhysh36ehuf
De verschillende partijen maakten er een waar feest van vanmiddag. Hoogtepunt was de modeshow van tweedehands kleding van De Zaak van Ermelo. Wie niet beter wist dacht dat de mannequins in compleet nieuwe kleding op de catwalk heen en weer paradeerden. Toch kost een complete outfit gemiddeld niet meer dan 12 euro.
ofbr90jrv2j9j0jnj1crhtczj
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen