Nieuw in Ermelo: De Bijzondere Winkel

Op donderdag 11 september vanaf 10.00 uur opent De Bijzondere Winkel aan de Fokko Kortlanglaan 4 de deuren voor het grote publiek.De Bijzondere Winkel is een initiatief van Alie van de Mheen in samenwerking met Jannie en John Martens en hun zoon Elroy. Alie en Jannie worden het gezicht van De Bijzondere Winkel, en John en Elroy van de zaak in woning-en projectinrichting ‘In Between’, die met de ‘shop-in-shop’ formule onderdak heeft gevonden op de bovenverdieping van het pand aan de Fokko Kortlanglaan 4. 

Voor wie verrast wil worden
Apart, buitengewoon, eigenaardig, excentriek, origineel, speciaal, uniek, hoeveel superlatieven zijn er  wel niet om het ruime assortiment die De Bijzondere Winkel gaat verkopen, te typeren. Hoewel de dames nog druk zijn met styling van de winkel is een eerste indruk veelbelovend. (Zie ook fotoreeks). Een bezoek aan de sfeervol ingerichte winkel wordt een ware ontdekkingstocht voor bezoekers die verrast willen worden. Want er is vrijwel geen item of merk dat elders in de omgeving ook wordt verkocht. Bovendien is het assortiment niet onder één noemer te scharen zo divers is het aanbod, dat kopt met de slogan ‘mooi, duurzaam, leuk en heerlijk’. “We willen echt mooie en bijzondere spullen verkopen. Spullen die echt iets toevoegen aan de sfeer van je huis of aan je eigen lijf.”
Flip-Flop sieraden uit Timboektoe
De Bijzondere Winkel verkoopt onder meer X Works leren damestassen van dik stoer rundsleer in prachtige natuurlijke tinten. Daarnaast de bijzonder mooie sieraden van UNO de 50 tot de stoere leren wikkelarmbanden van het trendy sieradenlabel MY66. “Het zijn zulke leuke sieraden”, tipt Alie. “Ze zijn dan wel niet goedkoop, maar dan heb je ook echt wat.” Maar ook voor leuke sieraden in een goedkoper segment kunnen liefhebbers terecht bij De Bijzondere Winkel, met de gerecyclede Flip-Flop sieraden uit Timboektoe. Het gaat om een vrolijke bonte verzameling aan opsmuk, met een hoog Fairtrade gehalte.
Tafels van wortelhout
Buitengewoon origineel zijn de woonaccessoires in de winkel zoals Jute Carpets met leer, kussens en plaids. En wat te zeggen van het stoere meubilair als tafels van wortelhout en teakkasten, die binnen of buiten geplaatst een heel eigen elan geven aan de inrichting. Of het onderscheidende aanbod in lampen met een Deens accent, het prachtige aardewerk, serviesgoed in trendy kleuren en de collectie wijnen. Heel eigentijds oogt bovendien het bad-en beddengoed & Wellness assortiment van het gerenommeerde merk Walra. 
Een hele speciale plaats heeft ‘AJÉ more than outdoor’ gekregen in De Bijzondere Winkel. Het gaat om een mooie en comfortabele collectie kleding, laarzen en accessoires van veel bekende merken zoals Dubarry, voor mensen die houden van het betere buitenleven. (Zie ook fotoreeks).
De Bijzondere Winkel is geopend van woensdag tot en met vrijdag van 10.00-17.00 uur en op zaterdag van 10.00-16.00 uur. Klik HIER voor meer informatie over De Bijzondere Winkel en de Facebook-pagina
In Between
De showroom van  In Between, het bedrijf van John en Elroy Martens dat sinds 1998 actief is in de woning-en projectinrichting, is verhuisd van de Hoenderweg naar de bovenverdieping van De Bijzondere Winkel. In Between is gespecialiseerd in het bedenken van creatieve oplossing voor de meeste uiteenlopende situaties. Zo is er een ruime keuze in gordijnen, vitrage, inbetweenstoffen, vouwgordijnen, ophangsystemen, paneelgordijnen, tapijt, harde vloerbedekking, karpetten, binnenzonwering, shutters en slaapcomfort. 
In Between is open op afspraak, tel: 06-81466313 of 06-55326724. Zie ook: www.inbetweenathome.nl
Bijzondere familiegeschiedenis
Het pand aan de Fokko Kortlanglaan 4 waar De Bijzondere Winkel is gevestigd, volg vanuit het dorp de Horsterweg richting Horst, vervolgens rechtsaf bij Eetcafé De Vos, heeft een markante familiegeschiedenis. In 1932 openden Aaltje en Aalt van de Mheen, de opa en oma van Alie, er een kruidenierswinkel. In 1956 namen Peter en Krijnie van de Mheen, de ouders van Alie, de winkel over. In 1992 verruilde het echtpaar het kruideniersvak voor de kerstpakkettenbranche en werd de winkel ingericht als showroom. Alie die ook meewerkte in de winkel, nam de zaak in 2002 over van haar vader. Naast De Bijzondere Winkel blijft Alie ook actief met de verkoop van kerstpakketten en de kerstpakkettenshowroom, die één van de grootste van de regio is. Zie ook: www.vandemheen.eu.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen