Oogstfeest Horst en Telgt legt verkeer in Ermelo lam

‘Waar staat het allemaal vast ‘, kwettert een DJ van radio Veronica. Gek genoeg wordt de file op de Hamburgerweg niet gemeld.Of kwamen de Filistijnen bij wijze van spreken over Ermelo even na het middaguur, zo groots en overweldigend was de optocht van tractoren die vanuit de locatie waar het Oogstfeest plaatsvond, Ermelo ‘in bezit nam’. Automobilisten konden hoog of laag springen, maar verkeersregelaars op stoere motoren maakten de dienst uit op de kruispunten. Weinig chauffeurs overigens die om de opstoppingen maalden. Daarvoor waren de juweeltjes van tractoren en het geluid en de rook die ze produceerden te mooi om eens mee te maken.

Slimmerikken sloten gewoon aan bij de bonte stoet en kwamen als vanzelf bij het Oogstfeest zelf terecht, waar het als vanouds beregezellig was en menigeen zijn of haar ogen uitzag. Of het nu bij de koeienkeuring was onder deskundige leiding van Heimen Vliek, de vele kraampjes die tientallen jaren terug in de tijd gingen of de andere activiteiten. (Zie fotoreeks).
Het was bovendien typisch Oogstfeestweer met korte maar felle regenbuien afgewisseld met een stralend zonnetje tot een Hollands dreigend wolkendek. De zompige grond werd door de organisatie op sommige plekken toegedekt met flink wat stro. Voor de rest bleef het soppen voor het publiek. Net als de vertrekkende auto’s trouwens die glibberend langs het maisveld de uitgang vonden.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden