Stichting Oogstfeest Horst en Telgt reikt prijzen van de ballonnenwedstrijd uit

Foto:

De winnaars kregen vanochtend hun prijs uitgereikt; vrijkaartjes voor het Dolfinarium in Harderwijk.Vlak voor de ingang van het Dolfinarium had het gezelschap van prijswinnaars met ouders en/of broertjes en zusjes zich verzameld. Zij waren er op uitnodiging van Greetje Hop, Henk Bakker en Marten Timmer van Stichting Oogstfeest. Voor de heugelijke gelegenheid had het drietal zich gestoken in de zo bekende historische kostuums.

De prijswinnaars Aloysa Hendriksen (4), Nienke Boersma (6) en bekende Ermeloer Jan Pap waren flink opgewonden over de prijsuitreiking. Dat ze een prijs tegemoet konden zien was zeker, maar welke en wat voor prijs? Henk Bakker hield ze niet lang in spanning. Hij memoreerde naar het succesvol verlopen Oogstfeest van 17 augustus vorig jaar waar ook een ballonnenwedstrijd werd gehouden. Van de vijf- á zeshonderd ballonnen die de lucht ingingen, werden ruim honderd kaartjes van heinde en ver teruggestuurd. 
De ballon van de kleinkinderen van Jan Pap legde de grootste afstand af. Deze werd teruggevonden in het Duitse Stuhr, wat goed is voor 294 kilometer. Wat het Dolfinarium 6 vrijkaartjes ‘kostte’. De kleinkinderen van Jan Pap, Jonathan, Saranne en Josiah, waren namelijk zo slim geweest hun kaartjes te bundelen in een envelop, en die te bevestigen aan de ballon. Omdat de kids op vakantie zijn nam opa Pap de prijs in ontvangst. 
Prijswinnaar nummer twee was Nienke Boersma uit Hoofddorp. Zij verblijft regelmatig in Ermelo bij haar opa en oma op camping De Hanenburg. Haar ballon belandde in Duitsland en kwam 244 kilometer ver. Nienke kreeg vier vrijkaartjes overhandigd door Henk Bakker.
De afgelegde afstand van de ballon van Aloysa was 235 kilometer, wat haar de derde prijs van twee vrijkaartjes voor het Dolfinarium opleverde. Een grote troost voor het verdriet van vorig jaar. “Ze heeft zó gehuild toen haar ballon de lucht inging”, vertelde haar moeder.
Horst en Telgt viert zaterdag 16 augustus voor de veertiende keer het Oogstfeest, van 10.00 tot 17.00 uur aan de Oude Nijkerkerweg 21. Klik HIER voor meer informatie.
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden