Democratisch bestuurde Newschool.nu wil zich vestigen in Ermelo

Foto:

‘Ook een kind van 4 jaar kan zijn stem gebruiken, een onderscheid qua leeftijd is er niet’.Newschool.nu wil zich mogelijk vestigen in Ermelo, in de kwekerij aan de Oude Telgterweg 218. Dit schrijft VVD Ermelo in een persbericht. 

Op de website is onder meer te lezen dat studenten en staf allen een gelijke stem hebben in de wekelijkse schoolmeeting, waarin alles wat de school aangaat bij meerderheid wordt beslist. Zo wordt er besloten over de regels van de school, aanname van studenten en staf en over de besteding van het schoolbudget en nog veel meer. Ook een kind van 4 jaar kan zijn stem gebruiken, een onderscheid qua leeftijd is er niet. 
Vanwege het voornemen van de school voor basis- of voortgezet onderwijs om neer te strijken in Ermelo heeft  VVD-fractievertegenwoordiger Daniëlle Terpstra  schriftelijk vragen gesteld aan wethouder Laurens Klappe. Newschool zegt VVD Ermelo, wil naar eigen zeggen dat kinderen in eigen tempo naar een vooraf gesteld doel toe kunnen groeien en heeft het onderwijs zo georganiseerd dat de student eigenaar is van zijn eigen leerproces. 
Volgens VVD Ermelo is de Newschool een buitenlands initiatief en de eerste school die in Nederland gehuisvest gaat worden, mogelijk in Ermelo. “Uit onderzoek is gebleken dat Ermelo geografisch de beste plek is om te starten met deze democratische particuliere B3 school.”
VVD Ermelo wil onder meer van wethouder Klappe weten wat de uitkomst is van een gesprek dat met de school gevoerd is en welke mogelijkheden er zijn voor huisvesting van de Newschool.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen