Winnende buurten in Ermelo krijgen kist met buitenspeelgoed 1 jaar op proef

Foto:

Na een jaar wordt de mogelijkheid tot verlenging bekeken.

Jongerencentrum Plaza heeft dinsdag vier buitenspeelgoedkisten verloot. De Rutgerskamp, Duifstraat, Suikerbakker en de Tuinfluiterstraat waren de gelukkige winnaars. De kisten vol met speelgoed krijgen de straten een jaar in bruikleen, met de mogelijkheid tot een extra verlenging van een jaar. Tijdens de Buitenspeeldag werden de kisten meteen in gebruik genomen, dit tot groot plezier van alle kinderen uit de verschillende buurten.
 
De verloting van de speelgoedkisten was mogelijk middels het buurtcadeau van het Oranje Fonds. Jongerencentrum Plaza heeft in mei een bedrag van €3000,- mogen ontvangen. In samenwerking met woningcorporatie UWOON wilde Plaza met dit geld investeren in buiten spelen in de wijk. Dit heeft geleid tot de bouw van vier stevige houten kisten gevuld met speelgoed.
 
De kisten zijn gevuld met allerlei soorten speelgoed. Van diverse ballen tot en met stelten, frisbees en oud Hollands blikgooien. De houten buitenspeelgoedkisten zijn gebouwd door leerlingen van het Emauscollege, opleiding houtbewerking, onder begeleiding van Otto Thijs.  
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen