Gemeente Ermelo moet ‘oude’ Albert Heijn terugkopen van ontwikkelaar en kleinschalig bebouwen

Foto:

De weerstand tegen de toenemende grootschaligheid van De Verbinding wordt steeds groter.De gemeente moet de locatie van de oude Albert Heijn ter hoogte van de Stationsstraat 10 terugkopen van de projectontwikkelaar en vervolgens kleinschalig bebouwen. Dit zegt Heimen van Diest in zijn hoedanigheid van voorzitter van Molenstichting de Koe. Deze locatie vormt fase 3 van project De Verbinding.

Van Diest vreest voor een enorm parkeerinfarct nu het Molenplein wordt vernieuwd in het kader van Beter Ermelo en niet meer dienst doet als parkeerplaats. “Bovendien wordt het braakliggend terrein achter het VVV-kantoor bebouwd. Wat betekent dat er 35 directe parkeerplaatsen verdwijnen. Wanneer ook fase 3 wordt gebouwd zijn we nog eens 80 parkeerplaatsen kwijt.”
De gemeente Ermelo moet maatregelen nemen vindt Van Diest. “Ze moeten de locatie terugkopen van de ontwikkelaar, kleinschalig bebouwen en 80 á 90 parkeerplaatsen realiseren, óf ’t Weitje onderkelderen.”
Zijn voortschrijdend inzicht vertelt Van Diest dat één winkelcentrum niet werkt in Ermelo. “Uiteindelijk koos de gemeente voor twee winkelcentra, dus moet er gezorgd worden voor voldoende parkeerruimte. In die zin moet de gemeente haar verantwoordelijkheid nemen.” 
Ook columnist Dick Leene ‘struikelt’ flink over het ‘zwaarder’ uitvallen van De Verbinding. Klik HIER voor de column ‘DickBlaft: winkelbestemming af van oude Albert Heijn en slopen die handel!’ 
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen