Zestien katten spoorloos verdwenen, woont er een kattenhater in buurt Allerboschweg?

Foto:

“Het begint een beetje creapy te worden, je gaat iedereen verdenken.”Dat ervaart Connie Arnold, bewoner van de Allerboschweg, een doodlopende, lusvormige woonstraat in het buitengebied van Ermelo, in de buurt van kasteel Groot Horloo. Ze is erg verdrietig en wanhopig om het lot van haar katten.

Vijf in 5 jaar tijd
Amper een week geleden verdween haar kat Joep spoorloos. de vijfde in nog geen vijf jaar tijd. Maar eentje is teruggevonden door de Dierenambulance Ermelo-Harderwijk op de Leuvenumseweg, ter hoogte van de Generaal Spoorkazerne. Het dier was aangereden en overleden. Doordat de kat een chipnummer had, alle katten van Connie waren trouwens gechipt,  kon de eigenaar vlot worden getraceerd. Ze heeft geen flauw idee wat haar kat aan de andere kant van Ermelo te zoeken had. Het beestje was immers opgegroeid aan de Allerboschweg.
Gert Dekker is 8 katten kwijt
Van meer buurtbewoners verdwijnen de katten spoorloos. Gert Dekker die schuin tegenover het buurtje woont aan de Horloseweg bijvoorbeeld. “De afgelopen vijf jaar zijn acht van onze katten verdwenen, tot de vorige maand toe. We hielden hem elke dag binnen. Maar een nachtje buiten met het mooie weer en we hebben het beestje niet meer gezien. Het is heel frappant, want voor vijf jaar terug speelde dit probleem helemaal niet. Maar ineens verdwijnt de ene na de andere kat spoorloos. Ik heb het nog aan de dierenarts gevraagd, en die vond het niet normaal wat hier gebeurt.”
Iemand uit de buurt?
Daarnaast weet Connie te vertellen dat haar achterbuurvrouw ook drie katten kwijt is geraakt in de afgelopen vijf jaar. Voor haarzelf probeert ze allerlei verklaringen te zoeken voor het spoorloos verdwijnen van de katten. Van een vos op rooftocht, een das tot een roofvogel. Want ze wil er toch niet aan om een beschuldigende vinger te wijzen naar mensen uit de buurt. “Toch denk ik dat de mens de grootste bedreiging is voor de katten hier.”
Politie kan weinig doen
Wijkagent Henk Druiff is niet op de hoogte van verontrustende signalen uit de buurt. In die zin adviseert hij de gedupeerden aangifte te doen. Wat overigens voor kennisgeving wordt aangenomen, omdat de politie er weinig aan kan doen. Niet meer dan eventueel via de media katteneigenaren te waarschuwen goed op hun huisdier te letten. Bovendien valt er weinig te onderzoeken als de katten spoorloos zijn verdwenen.  
Dierenambulance verbijsterd
Mevrouw van Zwienen van de Dierenambulance Ermelo-Harderwijk dringt ook aan op het melden van dergelijke zaken. Ze verbaast zich over het aantal verdwenen katten. “Overal in Ermelo verdwijnen katten, maar zoveel uit dezelfde buurt is wel heel veel.” Want met uitzondering van de gevonden kat bij de Generaal Spoorkazerne, is van de andere verdwenen katten niets bij hen bekend. “Het kan natuurlijk zijn dat Rijkswaterstaat een kat van de weg plukt, maar zestien stuks… .”
Henne de Ruiter gaat op onderzoek uit
Het lijkt Henne de Ruiter, groene BOA (buitengewoon opsporingsambtenaar) van de gemeente Ermelo zeer onwaarschijnlijk dat roofdieren, of het nu op de grond of vanuit de lucht is, de katten naar het leven staan. Henne biedt direct aan te praten met Connie. “Tot mijn pakket hoort ook het welzijn van dieren, dus ik voel me hier wel verantwoordelijk voor. Naar aanleiding van haar verhaal kan ik kijken welke stappen hierin vallen te ondernemen.”
article
2443
Katten verdwijnen spoorloos in buurt Allerboschweg
“Het begint een beetje creapy te worden, je gaat iedereen verdenken.”Dat ervaart Connie Arnold, bewoner
https://ermelo.nieuws.nl/nieuws/20140429/zestien-katten-spoorloos-verdwenen-woont-er-een-kattenhater-in-buurt-allerboschweg/
2014-04-29T14:01:53+02:00
https://ermelo.nieuws.nl/media/sites/109/2014/04/jsyud038swd31zrzro9igjue1-17en-kat.jpg
Nieuws