Wat is het goed winkelen op de nieuwe locatie van de Kledingbank Ermelo

Foto: Grietje-Akke de Haas

Vrijwilligers van Stichting Pinel maken knusse winkeltjes in voormalig postsorteercentrum.Vandaag is zonder toeters en bellen de Kledingbank Ermelo heropend op de nieuwe locatie Telgterweg 1, naast Garage Hordijk, ingang aan de Meerkoetstraat 74.

De vrijwilligers verzetten een hoop werk om het grote pand knus en gezellig in te richten. Er zijn namelijk twee kantoren in gebruik genomen als ‘kledingwinkeltjes’. Het ene kantoor doet dienst als winkel voor de jeugd tot en maat 164, de andere voor volwassenen tot en met maat XXL.
Laag geprijsd
Er is werkelijk van alles voor een heel vriendelijk prijsje te koop voor mensen met een smalle beurs, minima op bijstandsniveau of lager, laat Jolanda Timmer zien. Keurig en op maat gepresenteerd bovendien, de jongens/meisjes- en dames/herenkleding apart. De komende maanden betreft dit de voorjaars- en zomercollectie. 
Ruim aanbod
Voor de jeugd: van rompertjes, slabbetjes, broeken, onderkleding, sportkleding, T-shirts, jurken, vesten, jassen, riemen, zwemkleding, sokken tot schoenen. Voor de volwassenen: maatpakken, pantalons, badjassen, nachtkleding, jurken, truien, blouses, stropdassen tot een rek vol schoenen. Opvallend is de kwaliteit van de spullen. “Je kan echt zien”, waardeert Janny van Wijk van Stichting Pinel de inbrengers, “dat er zorg aan wordt besteed, omdat mensen weten dat het voor een goed doel is.”
Oproep
De Kledingbank Ermelo heeft nog behoefte aan kleding voor pubers en kledinghangers.
Drie stuks kleding
Per uitgiftemoment  kan men maximaal 3 stuks kleding per persoon meenemen. Ook zal er een kleine vergoeding worden gevraagd vanaf € 0.50 tot €  2.50 per kledingstuk. Onkosten die worden gemaakt worden zo vergoed.
Laatste dinsdag van de maand
Als vast uitgifte moment blijft de laatste dinsdag van de maand. Van 14.00 tot 16.00 uur. Eenmaal in het kwartaal komt de woensdagmiddag erbij, zodat de kinderen mee kunnen komen ‘winkelen. Van 14.00 tot 16.00 uur zijn de deuren geopend.
Voor het inzamelen van kleding kunnen inbrengers terecht op de donderdag bij Stichting Pinel aan het Raadhuisplein 8, tel. 0341 560268.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen