Arda Konings helpt Yara in Voice Kids-zadel

Foto:

Zangcoach geeft het Ermelose meisje al sinds oktober 2012 zangles.

Ermelo.nieuws.nl sprak met de Ermelose zangcoach. Volgens Arda is Yara Rashedi , die samen met  Iris Verhoek vrijdag the blind auditions van The Voice Kids overleefde, een natuurtalent op het gebied van zingen en muzikaliteit. 
Iets wat Arda meteen opviel bij de eerste zangles.
“Yara is een gedreven en serieuze leerling. Tijdens de zanglessen pikte zij de aanwijzingen uitzonderlijk snel op. Zeker gezien haar jonge leeftijd.  Ze heeft daarnaast weinig moeite met lastige en moeilijke liedjes. Ook schakelt ze op een bijzondere manier over van borst naar kopstem, het zogenaamde ‘jodel-effect’. Bovendien heeft ze zoveel uitstraling en charisma. Het is kortom een puur, intelligent, sociaal en lief meisje.”
 
Hoe schat je de kansen van Yara in voor The Voice Kids?
“Hoe het avontuur ook afloopt, Yara komt er wel, hoe dan ook.” 
Hoe vond je als zangcoach het commentaar van de jury op het optreden van Yara?
“Ik was het niet helemaal met de juryleden eens. Yara was juist wel goed te verstaan en niet slordig met de eindjes van de zinnen. Ook zong ze met veel inlevingsgevoel. Het is jammer dat de jury dit niet opmerkte. Briljant was ze zeker, zoals Nick en Simon wel opmerkten. Wat dat betreft hadden ze ook op die knop moeten drukken.”
Waar denk je dat het uitzonderlijke talent van Yara vandaan komt?
“De muzikale genen heeft zij vast geërfd van haar moeder Marjan Bontan, zij is de dochter van Jan Bontan, oud-kerkorganist. Bovendien houdt haar vader Said Rashedy erg van zingen. Ik heb een ouder zusje van Yara, Desiree, ook kort op zangles gehad. Daarnaast blijkt het jongste zusje Parisa, ook een zangtalentje te zijn. Wist je trouwens dat het nichtje van Yara, Channah van Wingerden, in 2012 de finale van The Voice Kids bereikte?!.”
Bereid je Yara met de zanglessen voor op ‘The battle van Voice Kids’?
“Meteen toen Yara in de race zat met de auditie en voorrondes van The Voice Kids, haakte ze in overleg met mij, hopelijk tijdelijk, af met zanglessen. Wat alles te maken heeft met de drukke, wekelijkse oefenschema’s in Hilversum.”
Klik HIER voor meer informatie over zangcoach Arda Konings.
article
3912
Yara komt vast ver in The battle van Voice Kids
Zangcoach geeft het Ermelose meisje al sinds oktober 2012 zangles. Ermelo.nieuws.nl sprak met de Ermelose
https://ermelo.nieuws.nl/nieuws/20140128/arda-konings-helpt-yara-in-voice-kids-zadel/
2014-01-28T12:50:56+00:00
https://ermelo.nieuws.nl/media/sites/109/2014/01/btixp2ix94jg3fv4d2oniqov9-05en-yara.jpg
Nieuws