Fotografen ‘verdrinken’ in Hierdense Beek

De KNNV-werkgroep raakte téveel in de ban van de schoonheid van de Hierdense Beek en omgeving.Het gaat om beeldspraak natuurlijk. Maar eerlijk is eerlijk, de amateurfotografen van de fotowerkgroep Camera Natura hebben op meesterlijke wijze het stroomgebied van de Hierdense Beek en omgeving vastgelegd.

Het resultaat is te bewonderen in de expositieruimte van het gemeentehuis, bij binnenkomst gelijk rechts. Net als je kunt verdrinken in de mooie blauwe ogen van een vrouw óf man, zo verleidelijk zijn ook de prachtige natuurfoto’s. Of het nu van het imponerende landschap is, de flora, fauna tot de rijke natuur- en cultuurhistorische waarden.
De fotowerkgroep van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV) Noordwest Veluwe bestaat inmiddels vier jaar. Het gaat om zo’n 25 amateurfotografen die serieus een poging doen de natuurfotografie onder de knie te krijgen. In groepsverband of door alleen op pad te gaan. Tijdens bijeenkomsten wordt het werk besproken om de natuurfotografie naar een nóg hoger plan te brengen. Met succes zo toonden veel beelden. De fotowerkgroep nam dan ook het initiatief voor een heuse fototentoonstelling. Wat maar liefst twee jaar in beslag nam.
Op het eindresultaat dat tot 14 februari te bewonderen is in het gemeentehuis, mogen de fotografen trots zijn.
KNNV-afdeling Noordwest Veluwe
110 jaar geleden werd de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging opgericht door onder andere de beroemde Jac.P.Thijsse. In heel Nederland zijn zo’n 50  KNNV-afdelingen actief. Eén daarvan is de afdeling Noordwest-Veluwe die op 10 mei 1971 werd opgericht.  Onze KNNV-afdeling  wil de inwoners van de Noordwest-Veluwe enthousiast maken voor de  3 N’s: natuurbeleving, natuurstudie en natuurbescherming. Er worden activiteiten georganiseerd zoals excursies, lezingen, cursussen en inventarisaties. 
Ook worden de handen uit de mouwen gestoken als het gaat om bijvoorbeeld het knotten van wilgen, het schonen van heidevelden en het begeleiden van de jaarlijkse paddentrek.
De Gezamenlijke Natuurbeschermingswerkgroep met de Vogelbeschermingswacht Noord-Veluwe laat zijn stem horen bij onder andere planologische voornemens die nadelige gevolgen kunnen hebben voor natuur, milieu en landschap in onze omgeving. 
Meer informatie is te vinden op de website: www.knnv.nl/noordwestveluwe
Foto’s: Grietje-Akke de Haas
 
gallery
4110
Schoonheid Hierdense Beek verleidt fotografen
De KNNV-werkgroep raakte téveel in de ban van de schoonheid van de Hierdense Beek en
https://ermelo.nieuws.nl/nieuws/20140113/fotografen-verdrinken-in-hierdense-beek/
2014-01-13T16:28:56+02:00
https://ermelo.nieuws.nl/media/sites/109/2014/01/bg4kv27e4yb7nz6nidfcs0aip-02en-beek-1.jpg
Nieuws