Zat banen, nu nog de vrijwilligers

Wethouder Laurens Klappe moet gaan koken, bedienen en opruimen in Seniorenrestaurant.Dat is de prijs die Klappe moet betalen voor de ludieke actie die initiatiefnemer, Steunpunt Vrijwilligers Ermelo van Stichting Pinel, had beloofd aan de vrijwilligersorganisaties. Daarvan waren veel vertegenwoordigers aanwezig vanmiddag bij de opening van de VrijwilligersBanenmarkt in het thuishonk van Pinel aan het Raadhuisplein. Stiekem hoopten ze allemaal de wethouder met de loting een dagdeel te kunnen strikken, om bij hun vereniging vrijwillig de handen uit de mouwen te laten steken. Klappe trok echter het lot van Stichting Welzijn Ouderen Ermelo.

Vanuit de politiek toonde Jan van Eijsden (ChristenUnie Ermelo) belangstelling voor de VrijwilligersBanenmarkt. Hij had veel lof voor het initiatief. “Vanwege de veranderingen in de sociale wetgeving is er immers in toenemende mate behoefte aan vrijwilligers. Maar vrijwilligerswerk is ook belangrijk voor de mensen zelf, zo hoor ik van een aantal die ik heb gesproken. Want het geeft voldoening en een plezierige daginvulling.”
Humanitas Noordwest Veluwe werd vertegenwoordigd door Aat van Bodegraven en Annette van Dijk. “De belangstelling voor onze activiteiten als Rouwverwerking, Thuisadministratie en Levensboek schrijven, groeit hard. Daarom hebben we meer vrijwilligers nodig.” 
Hanneke Starre van Steunpunt Vrijwilligers zette ondernemer Leo van der Velden in het zonnetje om zijn betrokkenheid bij het vrijwilligerswerk in Ermelo. Ze neemt haar petje af voor de ‘keukenboer’ die ondanks zijn drukke bestaan daar tijd voor vrijmaakt. 
Het netwerkborrelen na de officiële opening leverde creatieve vormen van samenwerken op tussen de verschillende organisaties en verenigingen, in het kader van maatschappelijke betrokkenheid. Zo bood een vertegenwoordiger van voetbalvereniging FC Horst spontaan de diensten van ‘zijn’ voetballertjes aan om in te zetten voor Stichting Present. Als ‘vrijwilligersmakelaar’ matcht Present burgers met mensen die de vrijwillige hulp hard nodig hebben. 
Pinel-vrijwilliger Ricardo Koppen zei maar niet genoeg te krijgen van vrijwilligerswerk. “Ik wil zó graag mensen helpen, dus zoek ik nóg een vrijwilligersbaan.”
Wie op zoek is naar vrijwilligerswerk kan terecht bij de Vrijwilligersbanenmarkt op 9, 10 en 11 december tussen 9.00-17.00 uur
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen