Wethouder Laurens Klappe ‘werpt’ de handschoen ’toe’

Foto:

Eindexamenkandidaten van Groevenbeek worden uitgedaagd een goede studiekeuze te maken.

Want als leerling wil je toch geen baan mislopen door vroegtijdig schoolverlaten.
‘Pak je kansen’ was de boodschap van mevrouw van Lier en de heer Van de Berg  van de Stichting Leerlingzaken Noord-West Veluwe.  Ze brachten vandaag een bezoek aan Christelijk College Groevenbeek om met de leerlingen van de eindexamenklassen te praten over het belang van een goede studiekeuze. 
Het kiezen van een passende vervolgopleiding in het middelbaar beroepsonderwijs ligt namelijk niet zo eenvoudig. Jongeren die dit niet zorgvuldig doen, lopen het gevaar op vroegtijdig schoolverlaten. De afstand tot de arbeidsmarkt wordt groter als een jongere geen mbo-opleiding afrondt met een diploma.
Laurens Klappe, wethouder onderwijs riep de leerlingen op om in de komende maanden goed na te gaan wat ze interesseert en te ontdekken waar ze goed in zijn. Ook het bezoeken van open dagen van ROC’s is daarbij van belang. Hij overhandigde alle leerlingen een handschoen plus een lijstje met handige tips voor een goede studiekeuze.
De 4e klas leerlingen van Groevenbeek volgen overigens al het programma ‘Oriëntatie op studie en beroep’, ze lopen stages en brengen een dit jaar nog bezoek aan ROC Landstede.
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen