Gemeente Ermelo houdt beurs dicht

Foto:

De gemeenteraad wil de portemonnee niet trekken voor slachtoffers op de Filippijnen.Stel dat onverhoopt iemand met een project op de proppen komt dat een link heeft met Ermelo, dan valt er over te praten.

Hoeveel sympathie er ook was voor de motie van Progressief Ermelo en ChristenUnie Ermelo om per Ermelose inwoner 50 eurocent te storten op giro 555 voor noodhulp aan de slachtoffers van de tyfoon op de Filippijnen, hielden de overige partijen de deur dicht.
Esther Heutink, CDA Ermelo-fractievoorzitter zette de toon: “In de eerste plaats is het geen taak van de lokale overheid. Wij vinden dat mensen zelf een afweging maken hoeveel ze aan welk doel geven. Want waarom 50 eurocent per burger en niet het dubbele bedrag, of juist de helft? En waarom nu de Filipijnen en niet de vluchtelingen in Syrië of de humanitaire ramp die dreigt in de Hoorn van Afrika? Het is niet aan ons om als overheidsorganen te bepalen hoeveel geld van onze burgers wordt uitgegeven aan welk doel.”
Hans de Haan (VVD) viel Heutink bij:  “We moeten niet op kosten van de gemeenschap goed willen doen.”
Frans Snoek (SGP): “Het beleid van de gemeente is er niet aan mee te werken, want over de hele wereld vinden er schrijnende zaken plaats.”
Bart van der Knaap (Burgerbelangen Ermelo): “We kunnen niet alle wereldproblemen op onze nek nemen. Dat is niet de kerntaak van de gemeente.”
 
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen