Ook CDA tegen opheffen bataljon Ermelo

ERMELO – Ook het CDA vindt dat het 45e pantserinfanteriebataljon in Ermelo behouden blijven. Volgens Kamerlid Raymond Knops mag er niet nog meer bezuinigd worden op Defensie. De ChristenUnie meldde eerder ook tegen opheffing te zijn.Op Prinsjesdag werd bekend dat het kabinet het pantserinfanteriebataljon schrapt, waardoor 650 militairen op straat…

ERMELO – Ook het CDA vindt dat het 45e pantserinfanteriebataljon in Ermelo behouden blijven. Volgens Kamerlid Raymond Knops mag er niet nog meer bezuinigd worden op Defensie. De ChristenUnie meldde eerder ook tegen opheffing te zijn.

Op Prinsjesdag werd bekend dat het kabinet het pantserinfanteriebataljon schrapt, waardoor 650 militairen op straat komen te staan. In totaal moet er 350 miljoen euro worden bezuinigd op Defensie.

Grens bereikt

Volgens Knops is de grens bereikt. ‘Dat leidt uiteindelijk tot een verminderde inzet en gereedheid van de landmacht. We zijn sowieso tegen de bezuinigingen die het kabinet op dit moment doorvoert op Defensie.’

Tegenbegroting

Het CDA heeft onlangs een tegenbegroting gepresenteerd waarin 200 miljoen euro meer voor Defensie is gereserveerd, ten opzichte van de plannen van het kabinet. Daarmee zou in de ogen van de christen-democraten het behoud van het bataljon bekostigd kunnen worden.

(Bron: www.omroepgelderland.nl)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen