De Achtschepel is de winnende buurt 

Foto:

De Achtschepel is uitgeroepen tot de ‘Leukste Straat van Ermelo’.Tijdens Burendag Ermelo zaterdag is De Achtschepel tot de ‘Leukste Straat van Ermelo’ gebombardeerd. De prijsuitreiking vond plaats bij Stichting Pinel aan het Raadhuisplein door burgemeester en juryvoorzitter André Baars.

Mede-organisator Jan Geitenbeek juicht: “Er komt een plaquette in het in het gemeentehuis te hangen. Ook krijgen we tegen de kerst een kerstboom van drie meter hoog om in het plantsoen te plaatsen. Bovendien krijgen we voor 50 euro aan beplanting van de kwekerij van ’s Heerenloo Kwadrant, voor in de plantenbakken op het grasveld. 
In totaal streden gisteren tien buurten om de felbegeerde titel.
Dit jaar ging het om een bijzondere editie van Burendag Ermelo, die werd gehouden in het kader van de Nationale Burendag 2013. Om buurten te stimuleren mee te doen aan Burendag Ermelo werd de verkiezing ‘Leukste Straat van Ermelo’ in het leven geroepen.
Want het is de initiatiefnemers; Buurtbemiddeling van MD Veluwe, Stichting Pinel, Stichting Welzijn Ouderen, de wijkagent, gemeente en woningcorporatie UWOON,  er namelijk alles aan gelegen dat de samenhang in de wijken verder wordt vergroot. Met een terugtredende overheid moeten we ons meer verantwoordelijk voelen voor elkaar en onze leefomgeving, is het credo. 
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen