Dorp in één dag stuk schoner

Foto:

Geslaagd Initiatief van Stichting Natuur- en MilieuPlatform Ermelo.Zo’n 150   paar handen hebben vandaag zwerfafval in Ermelo opgeruimd met de actie KeepItCleanDay, de dag van de grote schoonmaak in Nederland.

Groots was de medewerking van leerlingen van basisscholen Vlinderboom,  Arendshorst, Speulderbrink, samen met Christelijk College Groevenbeek en de wethouders Tom Nederveen en Laurens Klappe. 
Maar ook particulieren lieten zich van hun beste kant zien vanmiddag.
Op het startpunt, de muziektent op ’t Weitje, verzamelden de vrijwilligers zich om met het uitgereikte materiaal de omgeving op te ruimen.
Jan Overbeek motiveert zijn medewerking: “We wonen in een mooie omgeving, laten we het dus schoon houden. In je huis houd je toch ook de boel schoon. Waarom dan buiten ook niet.”
Gepensioneerd politieagent Jan Mol vindt: “De natuur gaat mij erg aan het hart. Die blikjes, plastic flesjes, sappakjes en andere troep, ik erger me er groen en geel aan.”
Truus Romijn straalt. Vorig jaar namelijk nam zij persoonlijk het initiatief voor de KeepItCleanDay in Ermelo. “Toen waren we met zijn tweeën. Nu het onder de vlag valt van de Stichting Natuur- en MilieuPlatform Ermelo (NMP Ermelo) heeft het initiatief veel meer aansluiting. Het NMP Ermelo heeft immers een goed netwerk.” 
Volgens Romijn kent de KeepItCleanDay haar start in Estland. “In 2008 hebben toen 50.000 mensen een ton zwerfafval bij elkaar geraapt. Vervolgens heeft de actie zich als een olievlek uitgebreid over de hele wereld.”
NMP Ermelo roept op: “Wij willen de wereld weer iets leefbaarder maken. U kunt zelf iedere dag aan dit nobele streven een steentje bijdragen: door altijd al het afval in een afvalbak te gooien, door afval dat u onderweg op straat tegenkomt op te rapen en alsnog in een afvalbak te doen, door anderen aan te sporen dit gedrag te volgen, en zoveel meer.
Onze aarde is niet in staat om zelf alles op te ruimen, net als ouders niet in staat zijn om alle rotzooi van hun kinderen op te ruimen. Iedereen is nodig om ervoor te zorgen dat de wereld leefbaar wordt en blijft. Fijn dat u wilt bijdragen aan een betere wereld, op welke wijze dan ook.” 
Voor meer informatie: nmpermelo.nl
 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden