Lokale nieuwssite: ermelo.nieuws.nl

Foto:

De site ermelo.nieuws.nl is gestart. Modern, interactief, snel, strak en klaar voor de toekomst. 

De redactie brengt elke dag het laatste nieuws uit Ermelo, in woord en beeld. De huidige automatisch gevulde site zal meer en meer plaatsmaken voor een volwaardig journalistiek product. Actualiteiten uit de gemeente geschreven door onder meer ondernemer en journalist Grietje-Akke de Haas, die zelf ook uit Ermelo komt.
Lezers uit Ermelo kunnen zelf nieuws melden of foto’s opsturen van gebeurtenissen in de gemeente. Het e-mailadres van de redactie is [email protected]. Ook persberichten van bedrijven en andere organisaties in Ermelo zijn welkom op dat adres.
Ermelo.nieuws.nl gaat alle laatste informatie brengen over sport, evenementen, gemeentelijke projecten en meer. Ook het lokale weer en een activiteitenagenda krijgen een plaats op de nieuwe site. Inwoners van Ermelo krijgen er dus een mooi platform bij, waarop zij zelf ook hun mening kunnen achterlaten onder de nieuwsberichten. Bovendien zien bezoekers alleen maar advertenties uit hun eigen gemeente, dus altijd relevant.
Nieuws uit eerste hand
Het unieke van Nieuws.nl is dat het beste lokale nieuws ook geplaatst wordt op de landelijke nieuwssite. De beheerders van de lokale pagina’s zijn allemaal inwoners van de gemeente waar hun site over gaat. Het nieuws komt dus altijd uit eerste hand.
De lokale nieuwssite is volledig geschikt voor mobiel gebruik en ook aan tablets is gedacht door middel van een responsive design, dat zich automatisch aanpast aan de grootte van het gebruikte beeldscherm.
Nieuws.nl groeit snel. Er zijn nu twintig gemeenten online, waaronder bijvoorbeeld Nijkerk.nieuws.nl en Dongen.nieuws.nl. Op dit moment zijn behalve het landelijk Nieuws.nl nog 20 lokale redacties van Nieuws.nl in Nederland actief. Deze lokale redacties werken samen met een centrale landelijke redactie voor de landelijke nieuwsvoorziening. Op die manier ontstaat een dynamische nieuwssite.
Landelijk netwerk 
Ermelo.nieuws.nl is onderdeel van een landelijk netwerk van lokale nieuwsmakers, dat onlangs een nieuw jasje kreeg. 
App
Dit jaar wordt gewerkt aan de ontwikkeling van een mobiele app voor Apple- en Androiddevices. De app zal vooral open van structuur zijn, zodat de gebruikers hem volledig in kunnen stellen naar eigen wens. Dat wil zeggen dat ze naar eigen smaak bepaalde nieuwscategoriën aan- of uit kunnen zetten.
Nieuws.nl zal blijven innoveren op het gebied van usergenerated-nieuws. Dit betekent dat er meer mogelijkheden voor lezers komen om zelf nieuws aan te dragen voor Nieuws.nl en haar lokale sites.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen