Ed Bok(t) over Oranje, Fraude, Agenda’s en Keep Them Rolling

Columnist Ed Bok verdenkt bondscoach Guus Hiddink van de tattoo ‘Reanimeer mij niet’.

Ed Bok(t) over Oranje, Fraude, Agenda’s en Keep Them Rolling…
Beste mensen, mijn vrouw zegt vaak tegen mij, ‘jij moet ook altijd gelijk hebben’ . Maar trouwe lezers van mijn wekelijkse column zullen het deze keer gelukkig kunnen beamen. Ja, ‘Ik had gelijk’ toen ik vorige week tijdens mijn gewenste ‘keukentafelgesprek’ over de zorgindicatie voor bondscoach Guus Hiddink voorstelde om hem toch zo snel mogelijk op te laten nemen en dan het liefst op een gesloten afdeling. 
Vind het vervelend om het er nog even in te wrijven maar ik had er nog zo voor gewaarschuwd, Guus ‘op weg naar Huus’ is de weg volledig kwijt. Het zou mij niets verbazen als hij, net als zoveel voetballers die onder de tattoos zitten er ook een heeft laten zetten. Een voetbal, daaronder tekst EK 2016 en daar dan weer een dikke streep door. Of zou hij misschien op de borst hebben laten tatoeëren ‘Reanimeer mij niet’ voor het geval hij na de zoveelste nederlaag instort. Het kan natuurlijk nog zijn dat hij door een overwinning op Letland, let wel ‘nummer 99’  van de wereld gered wordt, maar ik heb zo mijn twijfels. Misschien moeten we ons vast richten op het WK in Rusland in 2018, als dat tenminste nog doorgaat! 
Keukentafelgesprek met Sepp…
Mijn zorgindicatie advies richting Guus van vorige week gold ook voor Sepp Blatter, weet u nog.  De corrupte voorzitter van de FIFA die een onderzoek naar fraude omtrent de keuze voor Qatar, 2022 en Rusland 2018 had laten uitvoeren. Het rapport, waar twee jaar aan is gewerkt, wordt echter niet openbaar gemaakt en de samenvatting die Blatter zelf over het rapport gaf zat volgens de maker ervan zo ver naast zijn bevindingen, dat de goede man waarschijnlijk een zaak aanspant tegen Sepp. Computers, gebruikt voor het Bid van Rusland zijn weg, vernietigd, tja …. hoe dik kan het er bovenop liggen maar ja, Vladimir Poetin kan er ook wat van. Een mooi stel die twee, de firma list & bedrog zullen we ze maar noemen. 
Dubbele agenda…
Moet ik nog wat voor je meenemen uit het dorp … wordt er onderaan de trap geroepen. ‘Ja’ roep ik terug ‘neem voor mij een agenda mee’ ….. Een agenda?  Ik heb er pas al een voor je gekocht! Ja dat klopt maar ik wil, net als zo veel mensen ook een dubbele agenda.
ynnk4h59m5n5iqkb1i257v4d7
Keep them Rolling
Ik sluit mijn column vaak af met een wens of advies. Deze week heb ik een advies voor onze minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie. Zij deed deze week een pittige uitspraak over Rusland en heeft of krijgt ook te maken met Vladimir, zeker na de serieuze oorlogstaal die men vanuit Rusland heeft geuit. 
Ik zou dus tegen Jeanine willen zeggen, neem tijdig contact op met KTR, oftewel Keep Them Rolling. Deze groep vrijwilligers beschikt onderhand over meer rollend, rijdend, deugdelijk en ook inzetbaar militair materiaal dan onze eigen defensie! Ik denk zelfs, aan de hand van camerabeelden dat ze deze week tijdens het debat in de tweede kamer al een WhatsApp naar KTR had gestuurd, zo niet, dan alsnog doen Jeanine…
Ed Bok(t)
Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.
nhk751eefm8gj9lv64ep9i32a
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen