Kandidaat-Maestros oefenen voor het eerst met muzikanten van Crescendo Ermelo.

Schilder Arie van Buuren, wethouder Laurens Klappe, Dindoa-voorzitter Klaas Marinus, opticiën Arie Tempel en Elise Walinga van Riemer & Walinga botvieren eerst hun spanning op assistent-dirigent Hilda Versluis.

Tekst en foto’s: Grietje-Akke de Haas
Want het was Hilda die hen er in heeft ‘geluisd’ mee te doen aan de dirigentenslag ‘Maestro van Crescendo’ die op zaterdag 22 november voor de tweede keer wordt gehouden. In de besloten veiligheid van de dirigenten-spoedcursus, één op één met Hilda, konden ze zich immers nog geen voorstelling van maken hoe het in ‘het echie’ zou zijn. 
nhujcgz8azdonn059bgpwisfh
Gisteravond vond de vuurdoop plaats in De Muzenhof. Bij het zien van alle Cresendo-muzikanten en het idee dat zij als kandidaat-Maestros het orkest moesten leiden ten overstaan van elkaar, gierden de zenuwen ze door de keel. De ene kandidaat had een bleek weggetrokken ‘bekkie’, de ander juist hoogrode wangen en weer een ander grapte er van de zenuwen flink op los. 
kxov4ysamve52x4pldwhzyvml
Maar hoe spannend Arie, Laurens, Klaas, Elise en Arie het ook ervaren, over één ding zijn het hartgrondig eens. En dat is dat ze het reuze leuk vinden en een regelrechte uitdaging.
“Ik ben echt niet muzikaal”, erkende Laurens ruiterlijk. “Dat bleek wel uit de pianoles die ik vroeger heb gehad. Het instrument bespeelde ik meer of was het een typemachine.” Naast haar dirigentenstokje had Elise een papier van de toneelopstelling op schoot voor de grote avond op 22 november. “Ik heb zelf de instrumenten erbij getekend”, heeft ze er voor haarzelf meer beleving in gemaakt.”
qchu4usmhwt3movn6cnm0iqk1
Het oefenen met het voltallige orkest ging met vallen en opstaan. Het was dan ook de eerste keer. Ze kregen hele nuttige handvatten aangereikt van Hilda en Crescendo-dirigent Ronald Slager. Daarnaast ook tips hoe ze de meeste punten kunnen scoren bij de jury. Voor de grote avond plaatsvindt staan er nog meer repetitieavonden met de muzikanten van Crescendo op het programma, als ook een generale repetitie.  
a8gwvssm6vx4bo94uqw55j7c7
ziwuemiwhuk8pk833cf8thosf
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen