Veluws Ontwerpburo Ermelo krijgt ‘hoog bezoek’ van burgemeester & wethouders

Het college kwam gistermiddag maar liefst met vier man sterk het nieuwe onderkomen bewonderen van eigenaar Erik Verhoef aan de Stationsstraat 36a. “Dit is het geworden”, liet een trotse Erik met een breed armgebaar de begane grond zien waar een vide hoog boven uittorent. Burgemeester André Baars en de wethouders Jan van den Bosch, Esther Heutink en Laurens Klappe toonden zich zeer verrast  en complimenteerden Erik, de architecten en tekenaars met de inrichting en het ruime onderkomen. Ook vestiging op het adres waar eerder zorg- en cadeauwinkel de Twinkeling was gevestigd en het VVV-kantoor, ziet het college als een meerwaarde voor het Veluws Ontwerpburo. “Je zit hier nu op de meest zichtbare locatie in het dorp”, was de constatering. Erik erkende dit feit grif. “Ik heb al reacties van mensen gehad die niet eens op de hoogte waren van het bestaan van het Veluws Ontwerpburo.”

feo36mdwto0wve7kev5i7shtw
Liever geen leegstand
Bovendien ziet wethouder Jan van den Bosch de komst van het Veluws Ontwerpburo naar het huidige adres als een mooi alternatief, als bewinkeling is dit gedeelte van de Stationsstraat onder druk staat. “Wellicht trekt het meer ondernemers. Als college hebben we liever niet dat de panden leegstaan. Want hoe meer er leeg staat hoe minder aantrekkelijk het is om je hier als ondernemer te vestigen.”
jrqcbl7cwubs9o59q0knesrzm
Veel lof
Ook de keurig opgeknapte kelder met onder meer een kamer die dienst doet als spreek- en vergaderruimte oogstte veel lof van het college. Onder het genot van een kop koffie en taart aan de gezellige tafel ontspon zich al snel een geanimeerd over het werk van het Veluws Ontwerpburo, die erom bekend staat samen met de klant diens droom van een nieuwe woon- of werkomgeving te realiseren, binnen de mogelijkheden van de bestemmingsplannen. 
ps6mop5uz6zv1lg27x74v9ile
Het Veluws Ontwerpburo ‘verruilde’ haar onderkomen aan het Postlaantje voor het huidige adres vanwege het nieuwe bestemmingsplan Kom Ermelo. Kantoor houden was namelijk niet meer toegestaan op de verdieping van het pand omdat het de functie wonen heeft. In goed overleg met de gemeente Ermelo kwam het pand aan de Stationsstraat 36a in beeld om er het Veluws Ontwerpburo te vestigen. 
Voor alle informatie: www.veluwsontwerpburo.nl.
 
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen