CDA Ermelo en één-Ermelo gaan in zee met ChristenUnie

Foto: Grietje-Akke de Haas

De formerende partijen CDA Ermelo en één-Ermelo hebben hun keus gemaakt en gaan voor de ChristenUnie. De komende weken gaan de drie partijen met elkaar in gesprek over het vormen van een coalitieakkoord.

Dit bericht de Raadsgriffie van de gemeente Ermelo.

Met iedereen
Bij de gemeenteraadsverkiezingen behaalden het CDA Ermelo en één-Ermelo ieder 5 zetels en werden hiermee de twee grootste partijen. In het duidingsdebat, wat daarop volgde, kregen de lijsttrekkers van beide partijen het vertrouwen om initiatief te nemen in de formatie. Voorwaarde was wel dat er met iedereen gesproken zou worden.

Overeenkomsten
Lijsttrekker Henri Luitjes van één-Ermelo: “Zowel het CDA Ermelo als één-Ermelo vinden het belangrijk om met iedere partij in gesprek te gaan over mogelijke coalitievorming. Tijdens de verkiezingen benadruk je de onderlinge verschillen en nu gingen we ook op zoek naar overeenkomsten.”

Conclusie
CDA Ermelo-lijsttrekker Sarath Hamstra vult aan: “Vorige week hebben wij alle partijen gesproken en kregen duidelijkheid over wat zij belangrijk vinden. Op basis van deze gesprekken kwamen wij tot de conclusie om het formatieproces in te gaan met de ChristenUnie.”

Raakvlakken
Eén-Ermelo en CDA Ermelo zagen bij de ChristenUnie veel inhoudelijke raakvlakken rond belangrijke onderwerpen, zoals: gemeentelijke financiën, woningbouw en bestuurscultuur. De ChristenUnie sprak op haar beurt de voorkeur uit voor een coalitie van CDA Ermelo, één-Ermelo en ChristenUnie.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen