Gekozen lijsttrekkers Ermelo voeren duidingsdebat voor formatieproces

Foto: Grietje-Akke de Haas

Donderdagavond 17 maart 2022 spraken de gekozen lijsttrekkers met elkaar over de aanpak van de formatie. Zij willen dit op een transparante manier doen, zodat het proces duidelijk is en inwoners van Ermelo het goed kunnen volgen. Daarom besloten zij om op woensdag 23 maart 2022 om 19:30 uur een openbaar duidingsdebat te voeren.

Dit meldt de Raadsgriffie  van de gemeente Ermelo.

In de openbaarheid
Het duidingsdebat gaat over het duiden van de verkiezingsuitslag met als doel om in openbaarheid voor inwoners en andere geïnteresseerden als gekozen lijsttrekkers met elkaar te bespreken hoe het proces van de formatie eruit komt te zien. Het is geen formele raadsvergadering, maar heeft het karakter van een gesprek. Zo kunnen partijen aangeven wat de uitslag voor hen betekent en hoe zij hun rol zien in de coalitie- en collegevorming. Er worden geen formele besluiten genomen. Wel kan aan het einde geconcludeerd worden welke voorkeur de meerderheid heeft voor de vervolgstap. Zoals bijvoorbeeld, neemt de grootste partij het voortouw, of wordt er extern een informateur gezocht.

Publiek welkom op locatie en online
Het duidingsdebat wordt gehouden op 23 maart 2022 vanaf 19:30 uur in de Theaterzaal van De Dialoog. Publiek is welkom. Behalve op locatie is het debat ook via livestream te volgen op www.ermelo.nl/kijkmee.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen