ChristenUnie Ermelo wil inzetten op vergroening van het bebouwde gebied

Foto: ChristenUnie Ermelo

De eerste zes kandidaten van de ChristenUnie Ermelo hebben op woensdag 9 maart lindebomen aangeplant. “Vandaag is een speciale dag”, vertelt lijsttrekker Ronald van Veen. “Het is biddag voor gewas en arbeid, wij hopen dat de geplante lindebomen mooi tot groei en bloei mogen komen en dat zij bijdragen aan onze biodiversiteit.”

Dit vertelt ChristenUnie Ermelo in een persbericht.

Groene karakter
Van Veen vertelt dat hij in de aanloop van het verkiezingsprogramma veel gesprekken heeft gevoerd met inwoners. “Tijdens die gesprekken kwam ik er achter dat onze inwoners het groene karakter van ons dorp erg belangrijk vinden. Wij willen ons als ChristenUnie graag hard maken voor dat groene karakter. De afgelopen jaren zijn er te veel bomen gekapt in Ermelo, vooral in het centrum.”

Bosvernieuwing
De zes lindenbomen zijn aangeplant in een gedeelte van het Ruige Veld aan de Arnhemse Karweg, waar aan bosvernieuwing wordt gedaan. Ronald van Veen: “In het centrumgebied worden binnenkort bomen aangeplant als compensatie voor de bouw van de Hooge Riet, anders hadden wij graag onze ChristenUnie bomen in het centrum geplant. Maar dat was helaas niet mogelijk.”

Positief effect
De ChristenUnie fractie wil de komende jaren in Ermelo inzetten op vergroening van het bebouwde gebied, met vooral inheemse soorten. Zo staat dat ook in het verkiezingsprogramma. Daarom is gekozen voor het aanplanten van winterlindes. Dat is een sterke boomsoort, die van nature ook voorkomt op de Veluwe en waarvan het bladerdek, vooral een positief effect heeft op de bodem.

Belangrijk thema
Ronald van Veen: “Wij blijven ons inzetten voor dit belangrijke thema. Ermelo is groen en blijft groen.”

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen