Voor Progressief Ermelo blijft de OZB een knop waar je aan kunt draaien

De top 6 van Progressief Ermelo, met Frans van de Visse derde van links, bij de verkiezingen in 2022.
De top 6 van Progressief Ermelo, met Frans van de Visse derde van links, bij de verkiezingen in 2022.
Foto: archief Grietje-Akke de Haas

Eerlijk, praktisch, enthousiast, gemotiveerd en bewust van de eigen (on)bekwaamheden. Dat is in een notendop de indruk die de top 6 van de kandidatenlijst van  Progressief Ermelo gaf bij de aftrap van de verkiezingscampagne vandaag, vrijdag 4 februari, in het gemeentehuis.

Op de foto van links naar rechts: René Arts (2), Rob Onderweegs (6), Frans van de Visse (4), Evelien Kars (lijsttrekker), Bert Visser (5) en Lida Veenstra (3).

Geen belofte doen
Zo blijft de OZB (onroerende zaakbelasting) voor Progressief Ermelo een knop waar je aan kunt draaien, met de nadruk op ‘kunt’. Waarmee lijstrekker Evelien Kars wilde zeggen dat de partij geen belofte doet de OZB niet te verhogen.

Houdbaarheidsdatum
Met aanvullingen van huidige wethouder namens Progressief Ermelo Laurens Klappe, legde Evelien uit dat vorige colleges ervoor hadden gekozen de gemeentelijke belastingen laag te houden. Volgens haar zonder rekening te houden met de houdbaarheidsdatum van sommige voorzieningen. Belangrijke voorzieningen van minstens 40 jaar oud die aan vervanging toe zijn, wat veel geld kost.

Langere termijnvisie
Daarom wil Progressief Ermelo anders naar de gemeentelijke financiën kijken, met een langere termijnvisie als uitgangspunt. Dit in combinatie met wat je als gezamenlijke partijen wilt bereiken en welke voorzieningen belangrijk zijn voor Ermelo.

Duidelijk signaal
Bovendien zo gaf Evelien aan, staan de gemeentelijke financiën onder druk vanwege de hoge kosten op het gebied van het sociale domein. “Wij willen dan ook aan Den Haag een duidelijk signaal afgeven hier meer geld aan te gaan uitgeven.”

Betrokkenheid burgers vergroten
Volgens Evelien heeft Progressief Ermelo zich de afgelopen 4 jaar ingezet om de betrokkenheid van de inwoners bij de besluitvorming te vergroten. “We zijn letterlijk de straat opgegaan en hebben online gesprekken gevoerd, zodat het beleid aansluit bij wat de samenleving van ons vraagt. Dit is één van onze belangrijkste speerpunten om op door te gaan.”

Vakwerkhouder
Progressief Ermelo mikt bij de gemeenteraadsverkiezingen op minstens 4 zetels, het aantal dat de partij nu ook heeft. Ambitie om wethouder te worden, -Laurens Klappe gaat met pensioen-, heeft Evelien niet. Stel dat Progressief Ermelo na de verkiezingen een wethouder mag leveren, dan is het sowieso geen uitgemaakte zaak dat dit iemand van hun kandidatenlijst gaat worden. “Het hoeft niet perse iemand van onze lijst te zijn, maar gaan we op zoek naar een vakwethouder die past bij het sociale en groene gezicht van Progressief Ermelo.”

‘Daar geloven wij in!’
Ook zei Evelien niet zo zeer te denken in hokjes als coalitie/oppositie. “Wij vragen liever aan de minderheid: ‘Wat heb je nodig om mee te gaan in het plan’; daar geloven wij in!”

  • Benieuwd naar het verkiezingsprogramma ‘Sociaal en Groen’ van Progressief Ermelo? Klik dan HIER

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen