Frans Snoek (SGP Ermelo) doet na 50 jaar stap terug in de plaatselijke politiek

Eind maart 2018 werd Frans Snoek koninklijk onderscheiden.
Foto: archief Jan de Roo Fotografie

Frans Snoek doet na 50 jaar een stap terug in de plaatselijke politiek. Tot de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 is hij nog raadslid-fractievoorzitter voor de SGP Ermelo. Op de kandidatenlijst voor de verkiezingen fungeert hij als lijstduwer op nr. 20. Volgens het bestuur van kiesvereniging SGP Ermelo/Speuld heeft hij namelijk aangegeven het rustiger aan te willen doen. Snoek is sinds 1972 actief voor de SGP Ermelo/Speuld. Met een onderbreking van 1977-1989 is hij al die tijd raadslid geweest. In de tussentijdse periode dat hij geen raadslid was, had hij zitting in de steunfractie.

Slogan
De ledenvergadering van de SGP kiesvereniging Ermelo/Speuld heeft onlangs ingestemd met de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022, meldt het bestuur van kiesvereniging SGP Ermelo/Speuld De slogan waarmee de verkiezingen wordt ingegaan luidt: STEM IN VERTROUWEN VÓÓR ERMELO! Dit in navolging van de landelijke slogan.

Kandidatenlijst
SGP Ermelo presenteert een kandidatenlijst van 20 personen. Er is gekozen voor deskundigheid, ervaring en talentvolle mensen. Leo van der Velden is voor de derde keer lijsttrekker. Pieter Stam staat wederom op de tweede plaats. Hij heeft inmiddels ervaring als raadslid in Ermelo en Soest. René Heij neemt plek drie in. Hij heeft inmiddels een aantal jaren ervaring als fractievertegenwoordiger. Op nr. 4 en 5 is er plaats ingeruimd voor nieuwkomers. Dat zijn Gert-Jan Koetsier en Hans Gerald Roestenburg, hij draait inmiddels enige tijd mee in de steunfractie . Bert van der Garde heeft besloten zijn taak als fractievertegenwoordiger te beëindigen.

Zondagsrust, woningbouw en bedrijfslocaties
De leden hebben tijdens de online-vergadering ook ingestemd met het verkiezingsprogramma. Dit deelde Henry van Wingerden, de voorzitter van de kiesvereniging na afloop van de ledenvergadering mee. Speerpunten in het verkiezingsprogramma zijn: het behoud van de zondagsrust in Ermelo. Het stimuleren van de plaatselijke economie in combinatie met het zorgdragen voor de plaatselijke ondernemer. Daarnaast het volop inzetten op woningbouw in Ermelo en het verhogen van het onderhoudsniveau van de leefomgeving zoals die in de huidige coalitie weer op peil is gebracht.

Campagneplan
Tijdens de ledenvergadering werden ook de hoofdlijnen van het campagneplan gepresenteerd. De SGP-speerpunten zullen door de campagnecommissie op een effectieve, creatieve wijze in de gemeente in beeld worden gebracht. Op D.V. vrijdag 11 maart 2022 zal een bijzondere verkiezingsbijeenkomst worden georganiseerd.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen