Politieke partijen in Ermelo maken zich op voor gemeenteraadsverkiezingen; maar hoe?

Foto: pixaby.com

Op woensdag 16 maart 2022 vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Wat betekent dat het tijd wordt voor de politieke partijen in Ermelo hun verkiezingscampagne op te tuigen. Zal nu het coronavirus de wereld ontwricht, het wellicht een campagne worden die zich grotendeels op de sociale media kanalen gaat afspelen?

7 partijen
Er doen komende verkiezingen in Ermelo 7 politieke partijen mee: voor de geïnteresseerden, elk met een eigen website én sociale media kanalen.

Digitale bijeenkomst
Volgens de raadsgriffie die de gemeenteraadsleden ondersteunt bij het raadswerk, hebben fractievoorzitters en (beoogd) lijsttrekkers van de politieke partijen in Ermelo onlangs stappen gezet richting de gemeenteraadsverkiezingen. Dit gebeurde tijdens een digitale bijeenkomst waar met uitzondering van één-Ermelo, alle partijen bij aanwezig waren.

‘Stemtwijfelaar’
Vooralsnog is besloten om acht à tien mobiele billboards te plaatsen in de gemeente Ermelo, om zo kenbaarheid te geven aan de deelnemende politieke partijen. Om de verkiezingen onder de aandacht te brengen zullen er daarnaast vlogs op sociale media gepubliceerd worden. Gedacht wordt aan onderwerpen als: ‘Wat is een gemeenteraad?’, ‘Wat doe je als raadslid?’ en een oproep om te gaan stemmen gericht op de ‘stemtwijfelaars’.

Digitale debatavond?
Daarnaast zeiden CDA Ermelo, Progressief Ermelo, ChristenUnie Ermelo, BurgerBelangen Ermelo, SGP Ermelo en VVD Ermelo) te overwegen om zo’n twee dagen voor de verkiezingen een debatavond te organiseren. Als dat vanwege de coronamaatregelen niet kan wordt er gedacht aan een digitale versie. Bovendien wordt er gekeken naar de mogelijkheid om een digitaal bezoek te brengen aan basisscholen, om de verkiezingen ook daar onder de aandacht te brengen. Verder wordt er in Ermelo een verkiezingskrant verspreid.

Politieke markt
In gezamenlijk overleg zullen de politieke partijen de handen ineenslaan om een politieke markt te organiseren. Eveneens wordt er een inwerkprogramma uitgewerkt voor de gekozen raadsleden, waarbij praktische onderwerpen en thema’s voor het raadswerk aan de orde komen.

Opnieuw bij elkaar komen
Op korte termijn zullen de fractievoorzitters en (beoogd) lijsttrekkers opnieuw bij elkaar komen om met elkaar te verkennen of het wenselijk is om met elkaar intenties voor het proces van de (in)formatie af te spreken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen