Sarath Hamstra, kersverse lijsttrekker CDA Ermelo: ‘Vertrouwen in de politiek verder herstellen’

De Algemene Ledenvergadering van het CDA Ermelo.
Foto: CDA Ermelo

Op de Algemene Ledenvergadering van het CDA Ermelo dinsdag 22 juni, kozen de leden de lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar en kregen het verkiezingsprogramma gepresenteerd. Voor het eerst sinds 2019 konden de leden elkaar fysiek ontmoeten in de Westerkerk.

Dit bericht CDA Ermelo.

Unaniem 
Hoewel de meeste leden van deze gelegenheid gebruik maakte was er ook de mogelijkheid om de vergadering digitaal bij te wonen. De circa 40 aanwezige leden kozen de door het bestuur voorgedragen fractievoorzitter Sarath Hamstra unaniem als lijsttrekker voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen.

Verkiezingsprogramma
Na de koffiepauze kregen de leden een presentatie over het verkiezingsprogramma. Een groep actieve leden en niet-leden hebben sinds januari inspiratie, ideeën en adviezen opgehaald bij inwoners, verenigingen, bedrijven, kerken en organisaties en hiervan een verkiezingsprogramma geschreven. Onder leiding van voorzitter van de Programma Adviescommissie kregen de leden een indruk van een aantal keuzes, bijvoorbeeld over woningbouw en duurzaamheid. Het concept wordt de komende weken naar de leden toegestuurd en in oktober besproken. De leden krijgen dan de mogelijkheid om het verkiezingsprogramma aan te passen.

Gezegend en vereerd
Kersverse lijsttrekker Sarath Hamstra: “Allereerst mooi om elkaar weer fysiek te ontmoeten. De laatste keer was in 2019 en de avond was alleen al geslaagd om vertrouwde, maar ook nieuwe gezichten te zien. Natuurlijk voel ik me gezegend en vereerd dat ik de kar mag gaan trekken de komende verkiezingen, maar we kunnen alleen samen echt een verschil maken. Er zijn nog steeds Ermeloërs die geen woning hebben of niet wonen waar ze willen wonen. We hebben een grote uitdaging als het gaat om duurzaamheid en de gemeentelijke financiën zijn de afgelopen jaren hard achteruit gegaan. Maar het belangrijkste is om het vertrouwen in de politiek verder te herstellen. De tijd van naar elkaar wijzen en beschuldigen is voorbij. We moeten samen met iedereen die wil aan het werk om deze grote uitdagingen aan te gaan”.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden