Vrienden van Calluna blijft voorstander van zwembad met volledig recreatief gedeelte, inclusief een glijbaan

Foto: 'Vrienden van Calluna'

De actiegroep Vrienden van Calluna is ‘not amused’ dat de beoogde coalitiepartijen in het coalitieakkoord hebben besloten dat het nieuw te bouwen zwembad Calluna Ermelo tóch een doelgroepenbad wordt, zonder speelse voorzieningen. Dat wordt duidelijk in een reactie van Vrienden van Calluna op vrijdag 13 april.

Geachte dames en heren, ook in de komende periode wil ‘Vrienden van Calluna’ graag blijven meedenken over de toekomst van zwembad Calluna. We willen daarom graag een aantal standpunten met u delen.

Standpunten Vrienden van Calluna

*‘Vrienden van Calluna’ is vanaf het begin voorstander geweest van renovatie van het huidige zwembad.

*Indien de plannen betreffende het zwembad opnieuw ter discussie komen, dan is renovatie van het huidige zwembad voor ‘Vrienden van Calluna’ absoluut een optie.

*Wij als ‘Vrienden van Calluna’ krijgen van de huidige bezoekers steeds te horen: Waarom wordt het zwembad niet gerenoveerd, het is toch een prima bad. Bovendien is dit ver weg de goedkoopste optie.

*In het proces van plannen maken, is ‘Vrienden van Calluna’ de afgelopen jaren mee gaan denken over de bouw van een nieuw zwembad op locatie ‘De Zanderij’. Daarbij was voor ons een belangrijke overweging, dat er veel verhalen in de wereld zijn geholpen, dat er van alles mis zou zijn met het huidige zwembad Calluna. Daar is ons echter nooit iets van gebleken.

*‘Vrienden van Calluna’ pleit daarom voor een onafhankelijk rapport over de huidige (bouwkundige) staat van het zwembad en eventueel de te verwachte kosten voor onderhoud en zo nodig renovatie. Voor ons is van essentieel belang, dat zo’n rapport niet wordt gemaakt door een partij, die belang heeft bij nieuwbouw.

*Mochten de toekomstige coalitiepartijen toch besluiten om tot nieuwbouw over te gaan op ‘De Zanderij’ dan blijft ‘Vrienden van Calluna’ een voorstander van een zwembad met volledig recreatief gedeelte, inclusief een glijbaan.

Met vriendelijke groet, ‘Vrienden van Calluna’

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen