Nieuw zwembad Calluna Ermelo wordt tóch doelgroepenbad

Foto: Gemeente Ermelo

De uitdrukking ‘een bak water’ wil het beoogde college absoluut niet bezigen, maar het recreatieve deel gaat niet de boventoon voeren in het nieuw te bouwen zwembad, en er komen geen speelse voorzieningen, dus ook geen glijbaan die de jeugd zo graag wenst.

Financiële onderbouwing te onzeker
Wat inhoudt dat het besluit van de gemeenteraad op 5 juli 2017 voor een nieuw zwembad met recreatief bad met onder andere een whirlpool, sauna, peuterbad en recreatiebassin, wordt omgebogen. Simpelweg omdat de financiële onderbouwing te onzeker is, en de geraamde exploitatiekosten te veel drukken op de gemeentebegroting die toch al niet overhoudt de komende jaren.

Schoolzwemmen
Dit staat beschreven in het nieuwe coalitieakkoord ‘Dichterbij’ voor de periode 2018-2022 dat de beoogde coalitiepartijen Progressief Ermelo, Burgerbelangen Ermelo, SGP Ermelo en VVD Ermelo vanavond, donderdag 12 april presenteerden. Wel is het de bedoeling allerlei vormen van bewegingsonderwijs op te waarderen, waarbij het schoolzwemmen een nadrukkelijk onderdeel uitmaakt van het keuzepakket. Hoe dit wordt ingevuld zal samen met de scholen worden vormgegeven.

Openstelling Prins Hendriklaan
Daarnaast focust het coalitieakkoord zich nadrukkelijk op de openstelling van de Prins Hendriklaan. In die zin wordt de aankomende uitspraak van de rechter gerespecteerd. Stel dat de rechter besluit ‘de boel open te gooien’, dan zal in samenspraak met de betrokkenen worden gewerkt aan een oplossing voor de verkeersdruk in het gebied.

240 woningen
Bovendien gaat het coalitieakkoord voor het realiseren van minimaal 240 woningen voor starters en jongeren die financieel passend zijn. Maar de focus ligt ook op seniorenappartementen , woonvoorzieningen voor inwoners met een zorgvraag, mensen met een urgentie en tijdelijke woningzoekenden. daarnaast moet het ‘scheef wonen’, worden aangepakt door meer uitnodigend en passend te bouwen.

Ongewone oplossingen
Wellicht door ongewone oplossingen niet te schuwen. Als oplossingen worden aangereikt het herbestemmen van bedrijfspanden, winkelpanden, recreatiewoningen, het opsplitsen van woningen tot het bouwen van tiny houses.

Aantrekkelijk winkelgebied
Ook beschrijft het coalitieprogramma van het centrum een aantrekkelijk winkelgebied te willen maken door met de ondernemers te werken aan een gevarieerder winkelaanbod, en dit te concentreren rond het winkelcentrumgebied.

Geen koopzondag
Over de koopzondag is het coalitieprogramma stellig: ‘Er zal geen vrijstelling gegeven worden om een koopzondag voor winkels en bedrijven in te voeren. Dit uit respect voor de grote groep inwoners voor wie de zondag een rustdag is.

  • Benieuwd naar het complete coalitieakkoord? Zie de gemeentelijke website ermelo.nl

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen