Coalitiepartijen Ermelo gaan voor college met vier wethouders

Foto: Eigen foto

De beoogde coalitiepartijen hebben de afgelopen week twee keer met elkaar aan tafel gezeten om te werken aan het coalitieakkoord.

Dit berichten Progressief Ermelo, BurgerBelangen Ermelo, SGP Ermelo en VVD Ermelo vrijdag 6 april.

Doelstelling
Dit proces wordt begeleid door Joop Hofman van de Rode Wouw en verloopt voorspoedig en in goede samenwerking. De doelstelling is om alles afgerond te hebben voor 19 april zodat het nieuwe college op die dag geïnstalleerd kan worden.

Beoogde wethouders
Er is besloten om een college te vormen met vier wethouders. De manier van besturen zal anders, meer naar buiten gericht worden wat vraagt om wethouders die veel meer tijd doorbrengen buiten het gemeentehuis. Participatie van zowel de inwoners als het bestuur vraagt om een andere werkwijze, een werkwijze die past binnen de in te voeren Omgevingswet. De kandidaat-wethouders zijn Laurens Klappe (Progressief Ermelo), Wouter Vogelsang (BurgerBelangen Ermelo), Leo van der Velden (SGP Ermelo) en Hans de Haan (VVD Ermelo).

Flinke uitdaging
De financiële staat van de gemeente zorgt voor een flinke uitdaging. Wanneer er niets verandert zal er in 2022 een structureel tekort zijn van 2,8 miljoen euro. Dit zal uiteraard van invloed zijn op de mogelijkheden voor de komende jaren.

Nieuwe werkwijze
Fractievoorzitters Bart van der Knaap (BurgerBelangen Ermelo) en Anneke Knoppert (Progressief Ermelo) gaan zich richten op een nieuwe werkwijze van de raad.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen