ChristenUnie Ermelo is dankbaar voor de 386 extra stemmen

Foto: ChristenUnie Ermelo

Folkje Spoelstra, lijsttrekker namens ChristenUnie Ermelo voor de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 21 maart, is blij met de uitslag.

“Als ChristenUnie zijn wij dankbaar voor de 386 extra stemmen; het maakt dat wij een extra zetel erbij hebben gekregen. Daar zijn wij heel blij mee.”

Spoelstra vervolgt: “Met vertrouwen zijn we onze campagne ingegaan. Met een duidelijke, heldere boodschap op basis van ons programma en vernieuwing op onze lijst. Wij hebben een positief geluid laten horen op basis van onze christelijke levenshouding. Blijkbaar is dit overgekomen.

Wij willen onze ingeslagen weg voortzetten en gaan uitvoeren wat wij in ons verkiezingsprogramma hebben opgeschreven. Daarvoor is het van belang om de samenwerking te zoeken met de andere partijen.

Het CDA is de grootste die heeft de lead in het onderhandelingsproces. Laten we als partijen kijken naar wat ons samenbindt, want er is veel werk te doen in Ermelo. En er zijn veel overeenkomende punten, als je bijvoorbeeld kijkt naar communicatie met inwoners en samenwerking, naar de grote vraagstukken rondom de zorg, de woningbouw voor jongeren, ouderen, mensen met zorg en mensen met lage inkomens. We zullen het als raad de komende vier jaar samen gaan doen!”

CDA Ermelo tevreden
“Eigenlijk zijn we als CDA Ermelo tevreden en dankbaar”, reageerde voorman Sarath Hamstra op de uitslag. “In 2014 waren we als partij erg gelukkig met 2 restzetels. Maar met een totaal van 7 zetels was dit erg veel. Zes zetels is in die zin nog veel. Deze keer hadden we 300 stemmen minder, maar in feite is er niet veel veranderd. Wij hebben 1 zetel minder, en de ChristenUnie heeft er 1 bij.”

Ermelo-Liberaal blijft
Voor Ermelo-Liberaal was een stemmenaantal van 526 niet genoeg voor een zetel. Toch verdwijnt de partij niet van het Ermelose politieke toneel. Voorvrouw Désirée Meijsen: We gaan als Ermelo-Liberaal eerst evalueren, maar het streven is om over 4 jaar terug te komen.”

Het goed met Meijsen. “Je houdt rekening met iedere uitslag, maar rekenden eigenlijk wel op een zetel. Toch zijn we trots dat 526 burgers zoveel vertrouwen in ons hadden dat ze op Ermelo-Liberaal stemden. Bovendien zie we terug op een prettige raadsperiode en een goede campagne. Wat dat betreft hebben we Ermelo-Liberaal goed op de kaart gezet.”

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen