Gemeentraad Ermelo wakkert democratisch bewustzijn aan onder jeugd

Foto: Eigen foto

De gemeenteraad van Ermelo vindt het belangrijk dat mensen weten hoe de gemeente werkt en waarom het belangrijk is om te gaan stemmen. Daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. Deze week ontvangt de gemeenteraad daarom leerlingen uit groep 8 van zes verschillende basisscholen in Ermelo.

Dit bericht de gemeenteraad van Ermelo.

Met name onder jongeren is de interesse in de politiek niet bijzonder hoog en dit zien we ook terug in de opkomstcijfers bij verkiezingen. Doel van het schoolbezoek is om leerlingen van groep 8 kennis te laten maken met de gemeentepolitiek en hun ‘democratisch bewustzijn’ aan te wakkeren. Leerlingen denken na over wat zij belangrijk vinden in de samenleving en komen spelenderwijs in aanraking met de kernwaarden van onze (lokale) democratie.

Zelf partij oprichten
Op maandag 14 maart beet groep 8 van de Ireneschool de spits af. Zij werden ontvangen door de burgemeester en na een korte introductie over de gemeentepolitiek gingen de leerlingen aan de slag. Zij moesten zelf ‘een partij oprichten’, politieke standpunten bedenken en deze presenteren. Leerlingen konden vervolgens een stem uit brengen op één van de partijen. Uiteindelijk kwam de ‘Partij voor Natuur’ als winnaar uit de bus.

  • Andere basisscholen die nog een schoolbezoek aan de gemeente brengen zijn: de Klokbeker, de Prins Willem Alexanderschool, de Speulderbrink, de Goede Herderschool, Beatrixschool en de Cantharel.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden