Germa en Jan debatleiders van het Grote Lijsttrekkersdebat Ermelo

Germa Greving en Jan Hoogenberg.
Foto: Grietje-Akke de Haas

Het Grote Lijsttrekkersdebat in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart is voor het eerst in handen van het Politiek Café Ermelo, een initiatief van Bibliotheek Noordwest Veluwe. Debatleiders zijn Jan Hoogenberg, directeur van Bibliotheek Noordwest Veluwe, en Germa Greving, sinds september vorig jaar directeur van Museum Het Pakhuis Ermelo.

Het lijsttrekkersdebat vindt plaats op maandag 19 maart in de Dialoog aan het Raadhuisplein. Belangstellenden worden vanaf 19.00 uur verwelkomd met koffie en thee, die worden aangeboden door de deelnemende politieke partijen: CDA, Progressief Ermelo, ChristenUnie, BurgerBelangen, SGP, VVD en Ermelo-Liberaal. Het lijsttrekkersdebat begint om 19.30 uur met een optreden van Theatergroep Spiegel.

Lage drempel
De 29-jarige Germa ziet haar rol als mede-debatleider als een leuke uitdaging. “Een groot voordeel is dat ik zelf niet in Ermelo woonachtig ben en in die zin ‘onafhankelijk’ ben. Het Politiek Café is een hele lage drempel voor mensen om kennis te nemen van de standpunten van de verschillende politieke partijen. Uiteindelijk hoop ik dat ze hierdoor beter geïnformeerd een keuze kunnen maken op 21 maart. Dat ik hierin een rol mag spelen, is erg eervol.”

Spraakmakende discussies
De onderwerpen die tijdens het debat aan bod komen leveren genoeg stof op voor spraakmakende discussies. Van Moet de gemeente bijvoorbeeld goedkope woningbouw subsidiëren om zodoende eindelijk genoeg betaalbare woningen te realiseren? Vormt massatoerisme een bedreiging voor de natuur en het woongenot van Ermelo? tot Moet in elke wijk een windmolen worden geplaatst voor een klimaatneutraal Ermelo in 2030? Bovendien mag het publiek zaken die ze hoog zitten aan de lijsttrekkers voorleggen.

Gedichten en muziek
Naast Theatergroep Spiegel verleent dorpsdichter Fiet van Beek haar medewerking aan het lijsttrekkersdebat. Een tweemansformatie verzorgt de achtergrondmuziek in de pauze en na afloop van het debat. De verwachting is dat het lijsttrekkersdebat rond 21.45 uur is afgelopen.

  • Belangstellenden kunnen mee discussiëren op Twitter met #debatermelo

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden