BurgerBelangen Ermelo wil leden verenigingen stembiljetten laten tellen

Foto: BurgerBelangen Ermelo

BurgerBelangen Ermelo wil leden van verenigingen inzetten om de stembiljetten te tellen na afloop van het sluiten van de stembussen van de gemeenteraadsverkiezingen. Uiteraard tegen een vergoeding om de clubkas te spekken.

In een persbericht legt BurgerBelangen Ermelo uit waarom.

Oproep voor tellers
“Nog geen twee weken voor de gemeenteraadsverkiezingen werd BurgerBelangen Ermelo geconfronteerd met de oproep voor tellers bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Deze tellers moeten ’s avonds na de verkiezingen de stembiljetten tellen. Dit is een uiterst secuur werk, waarbij betrokkenheid moet zijn om tot het juiste resultaat te komen.

Financiële injectie
BurgerBelangen Ermelo heeft het college voorgesteld in het vervolg de Ermelose verenigingen hiervoor te benaderen. De leden van de vereniging worden gevraagd voor de tellingen bij uitslag van de verkiezingen en in de kas van de vereniging wordt een bedrag gestort. Dit vergroot de samenhorigheid en Ermelose verenigingen die buiten de boot vallen voor een subsidie hebben hierdoor een mogelijkheid voor een financiële injectie.

Beproefd concept
Het is een beproefd concept elders uit het land. Uit ervaring weet men dat hierdoor ook verenigingsmensen zich melden voor de bezetting van de stembureaus. BurgerBelangen Ermelo wil zo meer samen doen met de Ermelose verenigingen, die wij een warm hart toedragen.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden