CDA Ermelo wil strooien om eenzaamheid te voorkomen

Foto: CDA Ermelo

Gladheid mag nooit een oorzaak van eenzaamheid zijn. Dat stelt lijsttrekker Sarath Hamstra in een persbericht namens het CDA Ermelo.

De laatste weken vriest het regelmatig, met gladheid als gevolg. Op de doorgaande wegen wordt doorgaans goed gestrooid, maar de binnenwegen komen minder tot niet aan de orde.

Het CDA Ermelo gaat met haar straat-voor-straat campagne langs alle deuren in Ermelo om te horen wat er speelt in de wijken en buurten. Eerder heeft dit al geresulteerd in schriftelijke vragen en het op de politieke agenda zetten van de parkeerproblematiek in de Hazelaarlaan.

Dagen binnen blijven
Hamstra: “Door langs de deuren te gaan hoor je écht wat er speelt. In verschillende wijken hebben we gehoord dat door de gladheid mensen die slecht ter been zijn de deur niet meer uit kunnen komen. Hierdoor blijven ze soms dagen binnen en kunnen hierdoor zelfs geen boodschappen doen. Dat is onacceptabel!”.

Beter regelen
Partijgenoot Dick te Brake heeft om deze reden schriftelijke vragen gesteld aan het college. Te Brake: “Wij willen het strooibeleid van de gemeente evalueren en tegen het licht houden. Op deze manier kunnen we kijken of het beter geregeld kan worden.

Groot probleem
Hamstra besluit: “Eenzaamheid is een groot probleem in Ermelo. Mobiliteit is erg belangrijk in het voorkomen van eenzaamheid. Als CDA Ermelo vinden we het van belang dat iedereen vrij is om te gaan en staan waar hij wil en gladheid mag nooit een oorzaak van eenzaamheid zijn. Natuurlijk is het ook van belang dat inwoners hun eigen stoepen sneeuwvrij houden. Zo draagt iedereen zijn steentje bij”.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden