"Gaat het hen nu om de bomen, of om dwars te liggen?!"
Bij Patrick Plakmeijer ging er iets 'borrelen' toen hij de berichtgeving las rond het kappen van drie monumentale, beeldbepalende bomen in de laatste fase van de nieuwbouw van Klavertje Vier aan de Klaverlaan in wijk Oost, op de locatie van het voormalige Tawebterrein. Een aantal bewoners aan de Hulstlaan die grenst aan de nieuwbouwwijk, sprak dinsdagavond hun ongenoegen uit in de commissie Ruimte en Infrastructuur over het kappen van de bomen. Klik HIER voor eerdere berichtgeving.
"Ik dacht dat we dat station allang gepasseerd waren", vervolgt Plakmeijer. "En juist nu we eindelijk zo'n leuke buurt hebben hier. Jammer, want het gaat er nu op lijken dat er een smet ligt op nieuwbouwwijk Klavertje Vier." Hij benijdt de toekomstige bewoners niet die mogelijk op onvoorziene kosten worden gejaagd als de bouw misschien vertraging gaat oplopen. Vanaf het moment dat er sprake was van nieuwbouw op het Tawebterrein kreeg hij namelijk zelf te maken met de bezwaarmakers. Plakmeijer was één van de eerste belangstellenden die in 2010 een koopcontract voor een woning op Klavertje Vier afsloot. De procedure van bezwaar maken bleef jaren aanslepen, uiteindelijk kon hij twee jaar terug zijn intrek in de nieuwe woning nemen. "Ik ben nu nog aan het betalen voor de bezwaren die er toen waren", verwijst hij onder meer naar zijn hypotheek die hij daardoor moest verhogen.
Hij benadrukt dat het de paar Hulstlaan-bewonershun goed recht is bezwaar te maken, maar vraagt zich serieus af of ze niet doorslaan in het bezwaar maken. "Bomen zijn echt prachtig, maar ze moeten wel praktisch inpasbaar zijn. Nu vertraagt het de bouw, dan denk ik ; 'Zijn die 1 á 2 bomen echt al die ellende waard, terwijl er een oplossing wordt geboden in de vorm van een rij leilindes?' ."
Plakmeijer had liever geziendat de bezwaarmakers contact hadden gezocht met hun buurtgenoten van Klavertje Vier, in plaats van de zaak via de officiële weg aanhangig te maken. "Dat heeft wel kwaad bloed gezet." In een eerder stadium heeft Plakmeijer gemerkt dat de bezwaarmakers geen enkel contact wensen met de buurt. Toch zet hij weer de deur open. "Verplaats je in elkaar, probeer er samen uit te komen en gun elkaar het woongenot", besluit hij.
[adrotate banner="39"]