Leo van der Velden vertrekt; Pieter Stam nieuwe fractievoorzitter SGP Ermelo

Leo van der velden draagt het stokje over aan Pieter Stam.
Leo van der velden draagt het stokje over aan Pieter Stam.
Foto: SGP Ermelo

Pieter Stam volgt Leo van der Velden (51) op als fractievoorzitter van SGP Ermelo. Onlangs kondigde Van der Velden zijn vertrek aan. “Ik heb er geen trek meer in”, verklaart hij, “en ik wil niet met tegenzin blijven zitten.”

18 jaar actief voor SGP Ermelo
Van der Velden was 18 jaar actief voor SGP Ermelo; als lid van de steunfractie, fractievertegenwoordiger, fractievoorzitter en raadslid. In de periode 2018-2022 was hij wethouder. Van der Velden heeft alle vertrouwen in zijn opvolger Pieter Stam, net als in René Heij als nieuw raadslid en fractievertegenwoordiger Bert van der Garde. Van der Velden blijft de fractie op de achtergrond adviseren.

Over Pieter Stam
Pieter Stam is raadslid in Ermelo vanaf 2018 en was daarvoor enkele jaren raadslid in de gemeente Soest. Stam werkt als bouwkundig tekenaar bij een architectenbureau en is in de raad woordvoerder van met name Ruimtelijke ordening en wonen.

Over René Heij
René Heij is sinds 2018 actief als fractievertegenwoordiger en in het dagelijks leven uitgever bij een uitgeverij van christelijke boeken. Hij groeide op in een Ermelose ondernemersfamilie. Als fractievertegenwoordiger heeft hij zich de afgelopen zes jaar met name beziggehouden met financiën en gemeentelijke samenwerkingsverbanden. Met zijn negenentwintig jaar wordt hij het jongste lid van de Ermelose gemeenteraad.

Over Bert van der Garde
Bert van der Garde komt terug als fractievertegenwoordiger. Hij was dit ook in de periode 2014-2022. Van der Garde zal zich vooral weer focussen op het sociaal domein. Van beroep is hij manager verkoopadministratie.

Over Gert-Jan Koetsier
Huidige fractievertegenwoordiger Gert-Jan Koetsier is sinds 2022 actief en neemt economische zaken voor zijn rekening. Koetsier is zelfstandig ondernemer.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen