Één-Ermelo wil einde aan geheimgehouden vergaderingen

Henri Luitjes.
Henri Luitjes.
Foto: archief eenermelo.nl

Direct na het zomerreces trekt één-Ermelo aan de bel over het achterkamertjesoverleg binnen de gemeenteraad. De partij wil dat er een einde komt aan achterkamertjesoverleg, een pleidooi dat aansluit bij het landelijke debat over verborgen politieke besluitvorming in gemeenteraden.

Dit meldt één-Ermelo in een persbericht.

Kwaad bloed
Het persbericht vervolgt: ‘Één-Ermelo uit haar frustratie over de recente gebeurtenissen in Ermelo, waarbij de Gelderse gedeputeerde mevrouw Mol (BBB) op woensdag 30 augustus een geheime ontmoeting had met de gemeenteraad over het omstreden windmolenpark in Horst en Telgt. Het bezoek, gehouden zonder kennisgeving aan zowel de bewoners als de lokale pers, heeft kwaad bloed gezet bij de partij één-Ermelo.

Tijd voor verandering
“Dit soort heimelijke – niet openbaar aangekondigde – bijeenkomsten schaden uiteindelijk het vertrouwen dat de burger heeft in het openbaar bestuur van onze gemeente,” zegt Henri Luitjes van één-Ermelo. “Het is tijd voor verandering. Wij dringen er bij de gemeenteraad op aan om open te communiceren over waar de gemeenteraad precies over praat en om te benadrukken dat iedereen welkom is bij deze gesprekken.”

Informatie delen
Totdat de gemeente Ermelo deze agenda’s publiekelijk gaat communiceren, zal één-Ermelo de taak op zich nemen om informatie over toekomstige bijeenkomsten te delen. Dit zal gedaan worden via hun Facebookpagina. Volgens de partij is dit een essentiële stap naar het herstel van vertrouwen in het openbaar bestuur.

Eerste stap naar vertrouwen
“Transparantie is de eerste stap naar vertrouwen”, concludeert Luitjes. “Het is tijd om de gordijnen open te trekken en licht te schijnen op de besluitvorming binnen onze gemeente.” aldus het persbericht.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen